8 изумителни факта за вибраторите, за които дори не сте подозирали

22050
8 изумителни факта за вибраторите, за които дори не сте подозирали
Снимка: iStock/Guliver

Момичета и момчета, нека сме честни! През 2021 г., наличието на вибратор в някое чекмедже на нечие нощно шкафче е напълно в реда на нещата. И колкото повече знаете за него, толкова по-здравословен и добър ще бъде сексуалния ви живот. Истината е, че все повече хора се забавляват с вибратори и това се отнася не само за интимно сексуалното когато си сам. Различни проучвания сочат, че около 50% от жените в един или друг момент са притежавали вибратор, а над 60% от мъжете и жените са ползвали някакви секс играчки. През изминалата 2020 година, човечеството е похарчило в магазините за възрастни над 30 млрд. долара, като най-купувани са вибраторите. Ето защо си струва да знаем малко повече за тях.

Първият вибратор е ръчно-крачен и с него са лекували истерия

Това се случва през 1734, когато медицината е смятала, че по-красивата част от човечеството "натрупва женска семенна течност" (!), което води до истерия. През ХVIII в. това състояние е било лекувано с масаж в тазовата област до причиняване на "пристъп", който – познахте, днес наричаме оргазъм. По всичко изглежда, че медицинската мастурбация е била съвсем в реда на нещата, но пък за лекарите тази терапия е можела да бъде доста изтощителна. Ето така се появява техният първи механичен помощник. През 1880 г., д-р Дж. Морган Гранвил патентова първия електрически вибратор, с което слага началото на нескончаеми удоволствия.

Хората харчат повече за вибратори, отколкото за презервативи

Цифрите са категорични, светът харчи повече за вибриращи цилиндрични играчки, отколкото за латексова превенция и контрацепция. Това не означава, че предпочитаме да се забавляваме самостоятелно с играчки, напротив. Този факт илюстрира нагледно тезата, че един добър вибратор може да струва и над 100 евро. Макар и по-често използвани, презервативите не могат да навъртят такъв оборот.

70% от мъжете не се притесняват от вибратор във връзката им

Според проведено в САЩ проучване, 37% от жените смятат, че мъжете се притесняват или се чувстват заплашени от техните вибратори, докато 70 на сто от анкетираните мъже са абсолютно несъгласни с подобно твърдение. Половината от анкетираните в това проучване обявяват изцяло положително отношение към секс играчките, докато други 10% са на другия полюс. Дамите с положително отношение към вибраторите споделят за разнообразие от ползи – повече възбуда, контролирано овлажняване, сексуално удовлетворение, по-малко болка по време на секс и разбира се – сигурен оргазъм.

Има вибратори, които симулират орален секс

Добре дошли в 2021, вече има джаджи и за кунилингус. Ако един булет вибратор или вибратор зайче могат да свършат принципно отлична работа, начинът по който те функционират няма нищо общо с едно качествено засмукване там долу. Вече се предлагат доста секс играчки с въздушни пулсации, както и такива със звукови вълни. Те симулират орален секс и набират все по-голяма популярност и водещи марки като Lelo и Satisfyer имат такива предложения. Разбира се, част от тях могат да се управляват и чрез смартфон приложение. Удобно, нали?

Има вибратори, създадени специално за двойки. Включително такива с връзка от разстояние

И когато си говорим за смартфон приложения, не трябва да забравяме, че COVID-19 пандемията раздели много двойки. Производители като We-Vibe предлагат безплатни смартфон апликации, чрез които можете да контролирате устройството на интимния партньор. Към това добавяме и възможността да активирате Beat режим, който ще вкара играчката в ритъм с музиката, която слушате. Точно така, хората се въоръжават с играчки и си уговарят мръснишки срещи в Zoom.

Клеопатра също е имала вибратор

Трябва да подчертаем, че няма нито един исторически извор, който подкрепя истинността на горното твърдение, но Бренда Лав пише в своята "Енциклопедия на необичайните секс практики", че Клеопатра (69 – 30 г. пр. Хр.) се е забавлявала самостоятелно с тиквичка, пълна с пчели. Чували сме, че освен красива, Клеопатра е била изключително смела, но и интелигентна жена и е трудно да се повярва, че тя ще ползва пчели за стимулация на толкова деликатна област. Пък били и те в тиквичка. 

Първият модерен вибратор е Hitachi и те не са доволни от това

Лансиран на пазара като уред за мускулен масаж, Magic Wand на Hitachi става известен със съвсем друго предназначение. В края на 60-те и началото на 70-те става ясно, че този уред е перфектен за клиторна стимулация и като такъв се превръща в съществена част от сексуалната революция. След 45 години пазарно присъствие, от Hitachi установяват, че техният Magic Wand далеч не се използва само за масаж на гърба и решават да свалят логото си от продукта, тъй като не искат марката им да се асоциира със секс играчки. Въпреки това, Magic Wand вибраторът съществува и днес.

Вибраторите са по-популярни сред женените жени

Според проучване, цитирано от Journal of Sexual Medicine, 50% от женените жени използват вибратори, докато това може да се каже само за 29% от тези, които не са във връзка. Това не изглежда логично, но методологията на изследването обяснява, че част от изследваните жени, които не са във връзка, никога не са имали сексуален живот. От друга страна, в много връзки сексът е мираж и появата на вибратор в нощното шкафче не е изненада. Към това трябва да добавим и факта, че с помощта на вибратор постигането на оргазъм по време на секс е по-лесно и бързо и партньорите имат по-голяма възможност да свършат заедно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com