8 начина да харчите по-малко за необходимите стоки в кризата

2320
8 начина да харчите по-малко за необходимите стоки в кризата
Снимка: stevepb / Pixabay

Финансовата криза, инфлацията, намаляващите доходи и растящите цени изправят редица домакинства пред финансови затруднения и ги принуждават да свиват разходите си. Колкото и да свиваме бюджета и списъка с необходимите покупки, има стоки, от които не може да се окажем.

Важно е да съумеем да се сдобием с тях на по-ниска цена, спестявайки средства. Предлагаме ви 8 лесни начина да постигнете това.

1. Промоции и намаления

Старайте се да следите промоциите и да купувате именно в такива моменти продукти, които са по-трайни. Може да се запишете за бюлетините на онлайн магазините, за да получавате информация за предстоящи намаления директно на електронната си поща. Когато пазарувате от физически магазини, пригответе списък с продукти, които сте забелязала в седмичната брошура, че са на по-изгодна цена именно сега.

2. Две е повече от едно

Два продукта на цената на един е чест маркетингов трик. Ако става въпрос за продукти от първа необходимост, запазете ги за себе си и купете повече комплекти. Ако говорим за техника, комбинирайте се с приятел, за да се насладите на великолепната цена.

3. Извън сезона

Купувайте по-скъпи дрехи, аксесоари, техника извън сезона, когато цените достигат до минус 70% от първоначалната цена. Ще трябва да се ограничите обаче до класически модели, тъй като другите вероятно нямат да бъдат модерни през новия сезон.

Няколко идеи за евтин и освежителен ремонт

Всички знаем, че домът е мястото, където се чувстваме най-удобно и уютно. Ремонтните дейности и подобренията по него ни помагат да го н...

4. Размерът има значение

Избирайте големи разфасовки. Те винаги излизат много по-евтино. Купете възможно най-голямата от дадения продукт. Ще я ползвате много по-дълго за много по-малко пари.

5. Внимавайте с твърде примамливите предложения

Редица брандове предлагат в социалните мрежи продукти, които са обявени на голяма разпродажба. Потърсете тези продукти в други сайтове и извън обявената промоция. Често се оказва, че цената им е много по-ниска без промоция в някой малък сайт, отколкото ако ги закупите от рекламираната страница.

6. Сравнявайте цените

Три полезни еко навика, с които да пестим пари

В България е трудно да си говорим за екологични навици. Голяма част от населението живее близо или под прага на бедността и за тях е тр...

Следете и сравнявайте цените при различните количества, марки и сайтове. Един и същи продукт се предлага в различни разфасовки, търговски наименования и цени. Изберете най-изгодния вариант.

7. Пазарувайте от борси и складове на едро

Докато продуктът достигне от производителя в търговската мрежа, цената се покачва често значително. Купувайте плодове и зеленчуци, месо директно от борси и производители, посетете складове на едро и напазарувайте за няколко месеца. Така ще спестите значителна сума.

8. Разгледайте сайтовете за продажба на лични вещи

Често тези сайтове крият приятни изненади – нови уреди, дрехи или стоки, които са ви крайно необходими, но не може да си позволите да закупите от магазин, се предлагат там на значително по-ниска цена. Ще откриете и стоки втора ръка, които са почти като нови. Само проявете бдителност и извършете покупка с куриер, като заплащането на стоката да става след преглед и тест, за да не бъдете излъгани от търговеца. Той в случая се явява физическо лице и предявяване на рекламация или връщане на стоката са почти невъзможни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com