8 неща, чието място не е в банята

6262
8 неща, чието място не е в банята
Снимка: iStock/Guliver

Банята е място, в което релаксираме, грижим се за хигиената и визията си. Много от вещите ни са там, за да са ни по-лесни за използване. За някои от тях топлината и влагата не са полезни. Ето кои неща трябва веднага да махнете от банята.

Лекарствата

Ето как най-бързо да се отървете от ръждата и петната в банята

Много домакини знаят какво представлява ръждата и колко трудно е да се премахне. Необходимо е незабавно да се предприемат мерки за реш...

Удобно е лекарствата, които пиете ежедневно, да са в банята, за да не ги забравяте, но не трябва да го правите. Високата влажност и температура вредят на медикаментите. По предписание те трябва да са на сухо и проветриво място, а в банята няма такива условия.

Халати и кърпи

Точно в банята е най-голямата нужда от кърпи и халати. Не можем да се облечем, без да сме се подсушили с хавлия. Затова те са постоянно там. Оказва се, че не трябва, тъй като хавлиите са идеален инкубатор на бактерии, когато са на влажно и топло място като банята. Нужно е да са добре изсушени и извън санитарното помещение.

Книги и списания

Мнозина имат вредния навик да четат книги и списания докато са в банята или тоалетната. Те, обаче, не трябва да се съхраняват там. Влагата може да ги увреди необратимо.

Как да се справим с влагата в банята

Банята несъмнено е едно от любимите места за всеки от нас. Тя служи за извършване на редица водни ритуали и също толкова релаксиращи пр...

Бижута

Бижутата се окисляват, когато са под въздействието на влага и пара. За да не се ядосвате, че всичките ви украшения са потъмнели, веднага ги махнете от банята.

Четки за грим

Четките за грим се превръщат в удобно място за развитие на бактерии заради гъстите косъмчета. Ако не ги почиствате редовно, бързо ще навредят на кожата и на целия ви организъм. Най-добре е да се съхраняват на място, далеч от влагата.

Четка за зъби

Как да почистите фугите и цялата баня до блясък

Заради водата, парата и мръсотията, банята е чудесен дом за бактерии, гъбички и нежелани миризми. Затова е особено важно да се поддържа...

Аналогично е правилото и за четките за зъби. Подменяйте ги по-често, за да избегнете инфекциите, причинени от бактериите и микробите, живеещи в тях. Едва ли някой държи четката си за зъби извън банята. Инфекциите могат да се избегнат, ако редовно се подменят четките с нови.

Парфюм

Качествата на любимия ви парфюм могат да бъдат променени от влагата в банята. Възможно е да бъде разрушена молекулярната крехкост на парфюма и той да стане нетраен.

Лак за нокти

Трайността на лаковете за нокти е около 2 години, но те бързо могат да се развалят, ако не им се предоставят правилни условия. В банята, със сигурност, няма такива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com