8 причини да обичате живота повече след 40

3656
8 причини да обичате живота повече след 40
Снимка: iStock

Чували сме, че 20-те години са най-щастливи в живота ни, но това едва ли е точно така. Когато навършим 40, вече сме по-зрели, по-мъдри и сме разбрали какво ни доставя удоволствие и кое е важно за нас. Ако сте стресирани, че наближавате тази възраст или вече сте в своите 40, ето няколко причини, които ще ви докажат, че сега е “истинското” ви време.

1. Имате повече пари.
Парите не са най-важното нещо в живота, но липсата им е източник на стрес и проблеми. Когато сте млади, все още се лутате и търсите мястото си в живота. Започвате работа, оставяте я, търсите ново поприще и така, докато намерите мястото си. На 40 вече знаете какво можете, какво ви харесва и сте се установили. 

Към края на XXI век хората ще живеят до 130 години

Към края на XXI век хората ще могат да живеят до 130 години, а границата на продължителността на живота ще достигне 180 години. Такъв и...

2. Прекарвате по-малко време в социалните мрежи.
Всеки знае колко време отнемат социалните мрежи и колко безполезно е висенето в тях. Хората на 40 са склонни да отделят много по-малко време тук, защото са осъзнали, че животът е навън, сред реални хора. Според проучване на изследователски център Pew хора над 40 ползват социалните медии много по-рядко, а 56% от тях твърдят, че могат лесно да се откажат от този навик завинаги.

3. По-добър баланс работа-личен живот.
Почти всички от нас дълги години се стремят да постигнат равновесие между работата и личния живот. Днес работата е не просто място за изкарване на прехраната. Работата е място, където показваме способностите и уменията си, поставяме си цели, искаме да се изкачваме по кариерната стълба, получаваме признание и удовлетворение. Стремежът да се докажем често става за сметка на личния ни живот. На 40 вече сте се установили на желаното работно място или просто сте решили, че има много по-важни неща в живота от работата. И в двата случая сте по-удовлетворени и намирате повече време за всичко друго извън работата.

4. Имате нужда от по-малко сън.
Според статия в месечното медицинско списание Sleep хора от 40 до 55 години спят около 23 минути по-малко от по-младите. Може би не изглежда много, но в нашето забързано време, всяка минута е ценна.

5. Имате по-щастливи и здравословни взаимоотношения.
Когато сте млади започвате бурни връзки, докато намерите подходящия партньор. Събирате се с много хора, някои от които стават ваши приятели, но поради наивността на младостта често търпите разочарования. На 40 вече имате стабилен брак или сте разбрали, че и без брак се чувствате добре. И в двата случая вече сте наясно кое е важно за вас в личния живот. Подобно е и с приятелите. Вече знаете кои човешки качества търсите в хората, по-трудно се заблуждавате и установявате приятелства само с хора, които са важни за вас.

Истина ли е, че жената остарява по-бързо от мъжа

Както при мъжете, така и при жените има младолики хора, на които никой не би дал годините, на които всъщност са. Все пак има схващане, ...

6. По-уверени сте.
На млади години сме много по-податливи на модни тенденции, популярни вкусове, стандарти за красота и социални влияния. Често увереността ни зависи от хората, които в момента са край нас, които често се променят. На 40 вече знаем какво харесваме и много по-малко се влияем от мнението и стандартите на другите, а това ни прави много по-уверени.

7. По-концентрирани сте.
След 40 способността ни да се фокусираме е много по-голяма. По-малко се притесняваме от странични неща и се съсредоточаваме върху тези, които ни правят по-продуктивни.

8. Продължавате духовното си развитие.
Цял живот не спираме да се учим и развиваме духовно, дори и да не го съзнаваме. Според проучване на Bureau of Labor Statistics хората над 40 четат много повече от младите. Всичко това оказва влияние върху нас и е пряко свързано със способността ни да се изразяваме по-добре. Освен това, избираме книги, които ние искаме и ни носят удовлетворение, а не такива, които са свързани с образованието или работата ни, както в по-млади години. Според същото проучване речникът на хора над 40 е много по-богат и достига своя пик малко преди да навършим 60.

Източник: Brightside

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com