8 приложения на бирата в домакинството, за които не знаехте

13106
8 приложения на бирата в домакинството, за които не знаехте
Снимка: iStock/Guliver

Повечето хора биха предпочели да се насладят на халба бира след дълъг и тежък работен ден, но пък някои предпочитат да я използват за други цели. Нека видим кои са те.

Бирата има много различни приложения, независимо от вкуса и ползите за здравето. В допълнение към приятната консумация, какво друго можете да направите с нея?

Полиране на мебели

Бирата е начин за почистване на мебели направени от материал  от дърво и кожа. Накиснете памучната кърпа в бира и избършете добре мебелите. Мръсотията се отделя лесно без използване на химикали.

Удавяне на плодови мухи

Малките мушици, навъртащи се  около плодовете у дома или в градината, могат да се отстранят чрез малко бира. Изсипете чаша бира в  метална кутия. Добавете малко оцет, отворете капака и го поставете на видно място. Мухите ще бъдат привлечени от аромата на бира и оцет, което ще ги накара да потънат в кутията и да се удавят.

7 неподозирани приложения на бирата!

Бирата е най-старата алкохолна напитка, позната на човечеството. Първите записи са открити от археолозите върху глинени плочи от Месопо...

Борба с охлювите в градината

Подобна е ситуацията и с охлювите в градината. Ако са прекалено много на брой, те биха могли да унищожат цели широколистни култури. Изсипете бирата в няколко плоски чинийки и ги разпръснете из градината. Потавете ги на видно място и поицчакайте няколко дни. Ще видите как охлювите са привлечени от бирата. Те просто ще се плъзнат в чинията, освобождавайки ви от присъствието си във вашата градина.

За подхранване на косата

Бирената мая подхранва косата и увеличава обема и. Използвайки 4 бутилки бира, за да подхраните косата си с правилното количество бирена мая. Ако косата ви не е боядисана, бирата също може да помогне за изсветляването и. Намокрете косата си с бира. Легнете на слънце и я оставете да изсъхне напълно. Ако е необходимо, повторете процеса отново. Ще се убедите в резултата сами.

Ускорете подготовката на компост

Как да пием бира, без да напълнеем?

Всеизвестен факт е, че бирата насърчава напълняването, най-вече в областта на корема. Неслучайно "биреният" корем е това, от което люби...

Ако сте запален градинар, вероятно знаете значението на подхранването на почвата. Някои любители градинари приготвят компост за самите растения. Смесете чаша амоняк и бутилка бира в 4 литра вода. Изсипете сместа в купчината компост и я оставете да ферментира. Маята и захарта в бирата подпомагат този процесът на гниене, като правят компоста по -бърз от обикновено.

Почистете батерията на душа в банята

Ако в батерията ви на душа в банята е проникнала корозия, почистете я с бира. Той защитава металите, като премахва отлаганията и замърсяванията от тях.

Вана за крака

Вместо да отидете на скъпи минерални бани, за да се възползвате от полезните свойства на водата там, е по-добре да я замените с бира. Съдържа много минерали, които са полезни за омекотяване на кожата. След като накиснете краката си в бира, ще откриете колко лесно е да премахнете мазолите, грапавостта и мъртвата кожа от тях. Освен това бирата може да облекчи появата на гъбички между ноктите и пръстите на краката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com