8 съвета да оптимизирате подреждането на ХРАНАТА в хладилника си

4797
8 съвета да оптимизирате подреждането на ХРАНАТА в хладилника си
Снимка: https://unsplash.com

Когато отиваме на пазар, понякога се престараваме с покупките и взимаме повече храна, отколкото можем да консумираме през седмицата. Някои продукти остават забравени и се развалят, а нашите пари отиват на вятъра. Върху тази причина обаче може да оказва влияние и подредбата на продуктите в хладилника. Днес ще ви дадем няколко съвета, които ако следвате, ще успеете да се възползвате от всичката си храна, докато е годна. Нека видим:

Придържайте се към подреждането отпред и в централната част

Защо хладилникът не е универсално място за запазване на храна?

Хладилникът е чудесно изобретение, но има редица недостатъци, които влияят негативно върху запазването и вкуса на продуктите. Това са: ...

Препоръчваме ви да поставите храните с най-кратък срок на годност точно в тази част, за да са пред погледа ви и да не ги забравите. Също така, храните, които обмисляте да приготвяте за утрешния ден и пр. Подредете хладилника така, че вие да знаете кое къде е поставено и да не забравяте дадени продукти.

Организирайте по хранене

Това може да се случи още преди да сте напазарували. Направете груб план на това какви ястия ще приготвяте през следващите дни, закупете нужните продукти и подредете така, че тези, които ще ви трябват за другия ден, да са най-отпред.

Научете се как да съхранявате продуктите правилно

Има някои правила, които е добре да спазвате за различните продукти. Например някои видове плодове и зеленчуци е по-добре да се държат на стайна температура, а други, за да издържат по-дълго – в хладилник. По този начин ще запазите и качествата им, и самите продукти за повече време без да се развалят.

Как да изгоним лошата миризма от хладилника

Чудите се как да се справите с лошата миризма от хладилника? Ако той излъчва лоша миризма, това ръководство ще ви помогне да я идентифи...

Направете го по най-лесния за вас начин
    
И разбира се, най-важното е на вас да ви е лесно и удобно. Подредете хладилника по начин, по който ще е хем подредено, хем ясно – чудесна помощ в този случай ще са ви прозрачните кутии, в които можете да измиете и нарежете различни продукти, които ще са изолирани от другите и готови за консумация по всяко време. А освен това получавате и възможно най-добрата подредба.

Съобразете се с навиците си

Например ако имате любими плодове и зеленчуци, които редовно хапвате, логично е тях да разположите най-напред в хладилника, за да е лесен и бърз достъпът до тях. Планирането и на ястията за готвене също ще ви помогне да подредите правилно хладилника си.

Групирайте сходни продукти заедно

Съхранявайте продуктите от една категория на едно място – например всички сосове да са в една част от хладилника, всички плодове – в друга и т.н.

Рискове, които крие мръсният хладилник

Учените алармират, че хладилникът е най-голямото огнище на болести в целия апартамент. Самият факт, че имате хладилник и фризер не е до...

Ако сте несигурни, използвайте и фризера

Ако мислите, че даден продукт ще се развали много бързо – вашият приятел, фризерът, е винаги насреща, за да съхрани тези продукти.

Дръжте билките свежи

За билките препоръчваме да не ги запечатвате в кутии или увивате в пликчета, тях най-добре съхранявайте в чаша с вода или влажна хартиена кърпа. Поставете ги на открити рафтове, а не ги затваряйте по шкафовете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com