8 трика за пестене на пари

12526
8 трика за пестене на пари
Снимка: iStock/Guliver

Спестяването на пари и постоянното съобразяване с определен бюджет определено не е лесна задача, но е необходима, ако искате да се чувствате спокойни в ежедневието си и да постигате по-лесно целите си.

Независимо за какво ви трябват пари, дали за да имате повече сигурност, или за да си купите нещо, за което отдавна мечтаете, нашите съвети със сигурност ще ви помогнат да се справите със спестяването.

Ето ги и тях:

16 бабини поверия за повече пари

Съществуват много поверия за необходимостта от привличането на парите и много начини за осъществяването на тази цел. Англичаните напри...

1. Не яжте навън - Като за начало ще започнем с факта, че обядът ви със сигурност няма да бъде пълноценен, ако хапвате на крак. Освен това ще похарчите значително повече пари, отколкото ако си приготвите сами храната и се храните у дома. Избягвайте скъпите заведения, защото това е един ненужен разход.

2. Откажете се от вредните навици - Алкохолът и цигарите влияят пагубно не само на здравето, но и на бюджета ви. Можете ли да си представите колко много пари ще спестите, ако се откажете от тях? Те наистина струват прекалено много пари, които можете да спестите. Опитайте се да се откажете от тях и сами ще се убедите колко много пари ще ви остават. Тези пари можете да спестите или да използвате за нещо по-важно.

3. Сравнявайте цените - Преди да закупите нещо, задължително сравнявайте цените на продуктите от поне два магазина, за да сте сигурни, че не давате прекалено много пари за дадено нещо. Например можете да сравните цените на хранителните продукти в супермаркета с цените в кварталния магазин. След като определите къде те са по-ниски, ще знаете от къде да пазарувате.

4. Приготвайте си храна от вкъщи - Вместо да се храните навън, отделете малко време, за да си приготвите храна у дома. Обикновено обядът навън изисква доста повече пари. Създайте си навика вечер да си приготвяте вкусен обяд, който да хапвате на работното си място, вместо да ходите в ресторант. Домашният обяд дори ще бъде доста по-вкусен от храната, която се предлага около работното ви място.

Съберат ли се почивни дни, българинът развързва кесията

Българите не са склонни да спестяват, когато има струпване на почивни дни. Това сочат данните на данъчните за оборотите в търговските о...

5. Правете си списък - Винаги преди да отидете на пазар си правете списък с продуктите, които трябва да купите в магазина. По този начин ще имате контрол върху бюджета си и няма да се подведете да купите други ненужни неща. Придържайте се към този списък и не си позволявайте да се отклонявате.

6. Правете си профилактични прегледи - По този начин не само ще спестите наистина доста пари, но и доста главоболия. В никакъв случай не пропускайте профилактичните прегледи, грижете се за здравето си.

7. Инвестирайте време в подаръците,които правите - Не винаги е нужно да сте дали изключително много пари, за да бъде той хубав. Просто инвестирайте повече време и бъдете изобретателни. Повечето хора ще бъдат по-впечатлени, ако се постараете, а не ако изхарчите огромна сума пари. Също така запазвайте опаковките от подаръците и ги използвайте този път.

8. Правете си отчет на приходите и разходите – той е изключително важен, ако искате да спестявате пари. Следете парите, които харчите и тези, които спестявате. Така в края на месеца ще можете да анализирате и променяте ситуацията. Ако искате да спестите пари, трябва да имате план за действие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно