8 въпроса, които да зададете на ПЪРВА среща, за да опознаете партньора си по-добре

4923
8 въпроса, които да зададете на ПЪРВА среща, за да опознаете партньора си по-добре
Снимка: iStock/Guliver

Представете си, че седите срещу някого в уютен ъгъл на бар и времето е спряло, докато водите разговор, който тече без усилие. Четири часа летят, изпълнени със смях, дълбоки дискусии и истинска връзка. Тайната? Задавайте правилните въпроси на първата среща.

Всъщност има два вида първи срещи: такива, които ви карат да се чувствате неудобно и неловко, и такива, при които веднага прехвърчат искри и се създава естествена връзка. Изборът е ваш: осигурете си втора среща с безупречни житейски въпроси или направете първата среща последна. Ако изберете първия вариант, значи сте на правилното място!

Ето 8 въпроса, които да зададете, за да опознаете човека по-добре.

1. Как откри това място? Идвал ли си скоро тук?

Това е най-доброто начало на разговор. Задаването на този въпрос ще бъде чудесно начало, ако партньорът ви е избрал някое място за среща. Можете да покажете на своята половинка, че искрено се интересувате от нейните преживявания и идеи, като се поинтересувате как е научила за мястото или дали то е нейното любимо. 

2. Как обичаш да прекарваш свободното си време и да разпускаш?

Отговорът на този въпрос ще разкрие малко за неговите интереси, занимания и предпочитани идеи за релаксация. Освен това можете да го попитате за любимия му музикант или изпълнител. Можете да научите повече за предпочитанията, начина на живот и радостите на даден човек, като научите как той предпочита да прекарва свободното си време. 

Това може да доведе до разговори за хобитата, които и двамата харесвате, или дори до откриване на нови. Този въпрос ще го насърчи да обсъди какво го прави щастлив, като същевременно ще ви помогне да разберете как той балансира професионалния и личния си живот.

7 съвета за перфектна първа среща

3. Коя е най-лошата среща, на която си бил до сега?

Това е интимна тема за първата ви среща, защото някои хора може да не се чувстват комфортно да обсъждат най-лошите си преживявания веднага, така че обърнете внимание на неговите индикации и готовност да говори повече за лични въпроси. 

За да се възползвате максимално от този въпрос, съветът би бил да започнете оживена дискусия, която да подобри връзката ви и да задълбочи взаимното разбиране.

4. Какво те вълнува най-много в близко бъдеще?

Да го попитате за бъдещето му може да го накара да се чувства по-комфортно около вас, тъй като този въпрос го приканва да обсъди своите цели, мечти и амбиции. Той му помага да предаде вълнението и оптимизма си относно предстоящи събития или амбиции.

Можете да разберете по-добре неговата цел, страст и източници на вдъхновение, като задавате по-задълбочени въпроси за него и плановете му. Намирането на обща основа и проучването на потенциални съвместни преживявания или бъдещи начинания са от полза.

10 ценни правила за първа среща

5. Какъв тип човек би искал да имаш за свой партньор?

Един от най-добрите въпроси за първа среща е да попитате за идеалния партньор на вашата половинка, защото можете да научите много за неговите предпочитания, ценности и стремежи за връзка. Можете да проверите съвместимостта, като го попитате кои качества, черти и ценности са им приоритетни в един партньор. 

Освен това това ви позволява да изразите идеите и предпочитанията си, което насърчава по-задълбочена дискусия за това какво и двамата искате от една любовна връзка. 

6. Ако ти се отдаде възможност, къде би искал да пътуваш?

Дори експертите по връзките предполагат, че да питате за това, което партньорът ви обича, е чудесен начин да укрепите връзката. Този въпрос за първа среща насърчава дискусиите за жаждата за пътешествия, приключения и лични предпочитания. Той дава представа за желанията му да пътува, за очарователните места, които е посетил, и за мотивите зад решенията му.

Разговорът за пътувания разкрива и общи интереси, бъдещи амбиции и потенциал за споделяне на нови преживявания. Това е шанс да разкриете приключенския му дух и да получите представа за неговата гледна точка към света.

7. Къде е преминало детството ти? 

Това е интересен въпрос за първа среща, тъй като подтиква към разговори за миналото и ви дава възможност да научите повече за детството и културата на вашата половинка. Като говорите за ранните години и събитията, които са оформили човека, който е днес, Вие демонстрирате искрено любопитство да научите за формиращите го години. 

Споделянето на спомени от детството може да насърчи интимността и връзката, защото дава възможност и на двамата да разкажете за вдъхновенията и преживяванията, които са формирали живота ви.

8. Готов ли си за втора среща?

Ако първата ви среща върви перфектно и искате да развиете дългосрочна връзка, можете да помолите половинката си за втора среща. С молбата за втора среща им давате да разберат, че компанията им ви е харесала и искате да проучите връзката по-нататък. Установяването на предварителна комуникация относно вашите намерения може да насърчи ясен и ефективен диалог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com