9 цвята в интериора, които ви лишават от енергия

9505
9 цвята в интериора, които ви лишават от енергия
Снимка: iStock/Guliver

Ако настроението ви е „под нулата“, може би е добре да разгледате по-отблизо какво ви заобикаля.

1. Черно

Черното е цветът на траура. Носи известен негатив. Този цвят е опасен, защото може да провокира тежки нервни разстройства. Той абсорбира други нюанси в интериора, така че трябва да бъдете изключително внимателни с него.

Понякога се използва в НЛП и се избира, за да подчертае силата на човек. Но ако харесвате черния цвят, редовно го избирате за декориране на интериора на вашия апартамент, трябва да потърсите съвет от психолог.

2. Червен

Сам по себе си червеният цвят не носи отрицателен ефект. Но може да бъде свързано с определени моменти от живота, които са ви причинили негативни емоции. И дори да са минали много години, вие пак ще се чувствате по същия начин, както някога, когато сте видели този цвят.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

3. Жълт

Този цвят обикновено се свързва със слънцето и радостта от живота. За повечето хора това предизвиква приятни емоции, но има и изключения. Ако изведнъж се разболеете, тогава е по-добре да не почивате в стая, където има много жълто. Факт е, че този цвят повишава телесната температура, предизвиква възпаление и действа възбудащо.

4. Син

Този цвят не винаги се свързва с морето и облаците. Тук много зависи от сянката. При продължителна експозиция наситеното синьо може да причини умора, апатия и дори депресия. Също така е противопоказан при хора с хипертония. Той насърчава вазоспазъм и повишава кръвното налягане. Синьото също може да повлияе негативно на хормоналните нива.

5. Светло син

Ако сте склонни към наднормено тегло, не бива да боядисвате стените в кухнята в този цвят. Той, подобно на синьото, може да създаде общо апатично настроение, срещу което искате редовно да се противопоставите с нещо вкусно.

6. Сив

Един от най-модерните цветове в интериора в момента. Избира се от доста консервативни хора, които са свикнали да правят всичко по традиция. Те се стремят към стабилност и се опитват да контролират чувствата си. Но когато се използва голямо количество сиво в апартамента, човек може да изпита депресия.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

7. Бяло

Един от най-позитивните цветове, който определено си струва да използвате в интериора. Но във всичко трябва да знаете мярката. Ако прекалите, може да се сблъскате с раздразнителност и умора.

8. Оранжево

Този цвят също може безопасно да се препоръча за повечето интериори. Но има едно изключение. Ако имате чести мигрени, не го използвайте. Това може само да увеличи главоболието, както и всички ярки цветове.

9. Зелено

Това е цветът на пълната релаксация. Не трябва да се използва в онези помещения, където е необходима концентрация на внимание и добро настроение. Също така е по-добре да не боядисвате спалнята в зелено. Ще ви е трудно да се събудите сутрин, защото този цвят ще действа като хапче за сън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com