9 лайфхака да се подготвим за важно събитие за един ден

862
9 лайфхака да се подготвим за важно събитие за един ден
Снимка: iStock

Помислете върху външния си вид

Изберете тоалет, който ще облечете на събитието. Дори ако не се очаква дрескод, не забравяйте за уместността: по-добре е да носите официален костюм за интервю, но за корпоративно парти в скъпо заведение ще имате нужда от ефектна рокля с пайети. Обърнете внимание на аксесоарите.

Погрижете се за кожата си

Нежно масажирайте лицето си, нанесете подхранваща маска, сложете лепенки под очите и не забравяйте за хидратиращия крем – като цяло заложете на продукти с моментално действие.

Наспете се

Това ще е най-правилния ход в навечерието на важно събитие. Осигурете си здрав 8 часов сън. Без значение какво е събитието: сутрешна бизнес конференция или вечерен банкет, все пак ще имате нужда от сила и енергия.

Защо жените, които слагат грим са по-успешни?

Диета

Не, няма да можете да отслабнете за няколко часа, но можете лесно да изключите най-вредните храни от диетата. Не яжте бобови растения, репички, продукти от брашно и бързо хранене. Откажете се от газираните напитки и алкохола, дори и да сте много притеснени. Стомахът ви ще ви благодари и няма да се налага да се чувствате неудобно.

Правете любов

И получете не само удоволствие, но и хормонален прилив, благодарение на който вашата кожа направо ще заблести – както и усмивка на лицето ви. Между другото, сексът е чудесен начин да се почувствате красиви, желани и уверени, така че не пропускайте тази точка.

Погрижете се за свежия си дъх

В идеалния случай трябва да си измиете зъбите преди важно събитие. Ако нямате тази възможност, изплакнете и използвайте дъвка.

Професионални съвети за перфектен грим

Направете косата и грима си

Тук, както в случая с облеклото, си струва да си спомним за уместността. Опушените очи и алените устни са по-подходящи за вечер, отколкото за защита на проект. Ако имате време, уговорете си среща със стилист: той ще ви помогне да реализирате идеите си за красота. Можете да оформите косата си и да се гримирате сами, само не забравяйте, че това може да отнеме много повече от пет минути. Заложете поне два часа за това, но всичко, разбира се, зависи от дължината на косата и желания вид.

Приложете контрастен душ

Не е нужно да се къпете с ледена вода. Започнете от обичайната си температура и завършете с освежаваща струя. Студената вода добре тонизира кожата и придава на косата здрав блясък. За да овлажните кожата, нанесете крем за тяло след водни процедури - за предпочитане с любимия ви аромат, който ще ви зареди с позитив и спокойствие.

Помислете за план Б

Психолозите препоръчват да се визуализират не само победи, но и възможни поражения. Ако ви е нервно преди предстоящо събитие, помислете какво може да се обърка и преценете трезво какво ще се случи в този случай. Само не драматизирайте! Провалът на интервю или лошата среща изобщо не е катастрофа, а причина да се съберете за друго важно събитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com