Защо жените, които слагат грим са по-успешни?

2374
Защо жените, които слагат грим са по-успешни?
Снимка: iStock/Guliver

Сутрините могат да изглеждат ужасно в очите на тези, които са страничен наблюдател на усилията на дамите да се гримират. Безкрайни часове за нанасяне на бронзанти, стилизатори, поредица от различни средства за разкрасяване. Тези усилия обаче имат своя смисъл. Те не само променят самочувствието и настроението на дамата, но и начина, по който околните гледат на нея. Ефектът от поддръжката върху останалите аспекти на ежедневието трябва да се има предвид.

1.    Поставянето на основа и контур на лицето създават симетрия - кожата ни има редица недостатъци, някои от тях успешно се прикриват с макиаж, включително неравномерен тен, петна и пъпки, неравности. Лицето добива свежест, а поставените контури осигуряват симетрия. Симетричното лице се смята за много привлекателно, тъй като подсъзнателно се стремим към симетрия и съвършенство.

2.    Силният цвят на червилото привлича погледа към лицето - не случайно червеното червило е класика. Силният му цвят внушава увереност и привлекателност в очите на потенциалния партньор. Устните изглеждат по-плътни, а този факт винаги се свързва с женственост и съблазън.

Тайните за гримиране, които не знаем

3.    Нежният руж създава усещане за свежест и младост - страните като рози е класическата представа за младост и свеж вид. Цветът на праскова или роза са най-привлекателни и създават представата, която дамата иска да събуди с грима си. Младостта и здравия вид са много привлекателни.

4.    Прическата влияе на самочувствието - най-добрата изява на собствената идентичност е чрез начина, по който носим косата си. Прическата се променя през целия живот и се напасва към нашата сексуалност и начина, по който се възприемаме в определен период от живота си. Важното е тя да ни носи вътрешно удовлетворение.

Правила за красив грим

5.    Очният грим подобрява цялостната представа за външния вид - очите са значима част от цялостната привлекателност. Очната линия, спиралата и сенките променят начина, по който изглеждат очите, освен че ги уголемяват визуално, те подсилват и естествения им цвят. Очният грим засилва контрастите в лицето и така всеки детайл изглежда по-силно забележим.

6.    Привлекателният външен вид влияе на кариерата - красотата, свежестта и приятният вид имат положителна роля за кариерния успех. Съществува пряка връзка между начина, по който изглежда една жена, и нейната заплата. Красивите дами се радват на повече парични постъпления от по-често увеличение на заплатата. Полагането на усилия сутрин си струва със сигурност. Удовлетворението е в много аспекти - лично усещане и самочувствие и обществено одобрение и просперитет. Дамите, които са създали у себе си този навик, са по-успешни от по-небрежните от тях и заслужават адмирации за постоянството си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Къде и как е правилно да се съхранява козунак, за да остане пухкав и мек по-дълго

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com