9 начина да заличим подпухналите очи

11165
9 начина да заличим подпухналите очи
Снимка: iStock/Guliver

Случвало ли ви се е да се събудите сутрин, а да не можете да си намерите очите? Толкова са уморени и подпухнали, че се чувствате като представител на нова раса или нещо подобно. За щастие съществуват наистина много ефективни и изпитани домашни хитрини, чрез които да възвърнете блясъка и свежестта на погледа си. Нишестето в картофите например притежава удивително антивъзпалитено действие, а познатата на всички изстудена краставица решава проблемите с подпухналите очи безотказно само за 10 минути. И все пак има и други методи за решаването на този проблем. Вижте ги.

Вода
Водата е едно от най-лесните, приятни и ефективни средства против подпухналите очи. Нужно е да запазите добрата хидратация на тялото, заради която всъщност се подуват и клепачите, както и други части на тялото, затова е важно да пиете повече вода. Избягвайте газираните напитки, както и кафето, тъй като именно те увеличават шанса да се дехидратирате.

Пакетчета чай
Зелен, черен или чай от лайка, за очите ви това няма никакво значение. След като приготвите от своят любим чай, оставете пакетчетата да се охладят, а след това ги сложете на клепачите си и ги покрийте с кърпа. Чрез тази хитрина, подпухналите клепачи със сигурност ще останат в историята.

Алое Вера
Растението Алое Вера съдържа антиоксиданти и витамин Е, които са сред съставките спомагащи при проблеми с подпухналите очи. Единственото, което трябва да направите е да натъркате с малко екстракт от растението под очите си и да го изчакате да изсъхне, след което да отмиете добре с вода.

Хладка вода и сол
Солта в комбинацията с вода, прави същински чудеса! Това, което е нужно да направите е да разтворите половин чаена лъжица сол в за предпочитане хладка вода, след което да напоите с получената смес тампони за почистване на грим. Сложете вече напоените тампони върху клепачите си за няколко минути. Когато изстинат върху кожата, действието се повтаря в продължение на половин час.

Студени лъжици
Поставете шест супени лъжици в камерата на хладилника ви за около десет минути. Извадете две от тях и внимателно ги поставете около очите си. След като лъжиците се стоплят, премахнете ги и вземете вторият чифт студени лъжици от фризера, и така до последните две. Хладният метал нежно ще успокои кръвоносните съдове около очите и ще помогне за подпухналостта.

Ягоди
Кой не обича да си похапва ягоди? В случая обаче, ще ви трябват няколко изстудени ягодови плодчета. Нарежете ги на тънки филийки, и внимателно ги поставете под очите си за няколко минути. Ягодите съдържат алфа-хидрокси киселини, които не само ще благоприятстват подпухналостта, а и ще направят кожата ви по-гладка и ще изглежда значително по-млада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 2 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 2 май /валутен калкулатор/

Любовна магия в действие: Как да разберете, че на съпруга ви е направена любовна магия

11 стъпки как да спрете да тежите на врата на съпруга си и да започнете да „правите пари“

7 твои маниера, които оставят ужасно първо впечатление след разговор

Вредно ли е да се пие чай непосредствено след хранене?

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com