9 неща правят апартамента тесен: Какво трябва да се промени?

8096
9 неща правят апартамента тесен: Какво трябва да се промени?
Снимка: iStock

Дори и най-просторният апартамент може да се усети тесен, ако декорирате стаите неправилно. Някои неща "изяждат" ценни квадратни метри. Трябва да се запознаете с техния списък, за да създадете леко и безтегловно пространство.

Подове без килими

Някои хора смятат, че килимът крие ценно пространство, но това е грешка. Ролята на килима е да комбинира интериорни елементи в една композиция. Поставете голям килим в хола или изберете светла постелка.

Ще забележите, че стаята се е променила към по-добро. Но поставянето на два малки килима не си струва, тъй като стаята визуално ще намалее.

Джунгла в стаите

Да, стайните цветя са полезни, тъй като насищат въздуха с ценен кислород. Въпреки това, изобилието от цветове ще направи помещението твърде тясна, създавайки ефекта на натрупване на неща. Не е необходимо да слагате всички налични растения в една стая.

Разпределете ги в цялата къща, за да направите интериора уютен и комфортен.

Стилно и евтино: 5 идеи за създаване на ефектен интериор с малък бюджет

Претоварени стени

Стаята ще се свие визуално, ако на повърхността на стената висят твърде много картини. Достатъчно е да окачите две картини в широки рамки на стената, защото такова решение ще създаде впечатление за свободно пространство.

Тапет с малки щампи

Много хора украсяват интериора на апартамент в стила на Прованс. В тази ситуация флоралните щампи върху стенните повърхности са подходящи. Малките шарки обаче визуално намаляват пространството.

Ето защо е по-добре да купувате тапети, които са украсени с големи флорални щампи.

Бели стени

В този момент няма грешка. Белият цвят визуално ще разшири стаята, но само ако подредите правилната система за осветление.

Ако няма достатъчно светлина, стаята ще се превърне в кутия, където неестествената белота притиска психиката. Не трябва да правите избор в полза на такова решение, ако слънчеви лъчи рядко влизат в стаята ви.

Какво прави интериора по-евтин: ТОП 10 знаци

Без завеси на прозорците

Ако прозорците са без завеси, стаята визуално ще намалее. Откажете се от тежките завеси, защото са достатъчни леки и ефирни текстилни изделия.

Ролетни щори, декорирани в светли цветове, ще предпазят помещенията ви от любопитните погледи на случайни минувачи. Прикрепете корниз под тавана, така че стените визуално да се раздалечат.

Големи мебели

Ако имате малък апартамент, купете елегантни комплекти, които са украсени с детайли от ковано желязо. Добре е, ако за производството на елементите се използва прозрачен материал.

Много акценти

Различни декоративни елементи ще създадат усещане за задръстване. Ако останете дълго време в такава стая, главоболията са ви гарантирани. За малко пространство използвайте два акцентни нюанса, тъй като това ще създаде уютно пространство.

Липса на специфичен център

Експертите препоръчват създаването на специфичен център във всяка стая, който ще се превърне в основа за подреждане на мебели и декор. Това може да бъде голям прозорец, диван, маса за хранене и т.н. Центърът може да е ярък, но другите детайли трябва да останат невидими.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com