9 типа токсични хора, които е добре да избягваме

5529
9 типа токсични хора, които е добре да избягваме
Снимка: iStock/Guliver

Важно е да се обграждате с хора, които ви подкрепят и окуражават.

Ето няколко типа токсични хора, които е добре да избягвате в живота си:

1. „Кралица на драмата“

Въвличат ви в проблеми и мелодрами и вечно търсят помощ. Колкото повече им помагате, толкова повече ги подстрекавате да се оплакват, а драмите им нямат край. Срещайте се по-рядко с тях, избягвайте да ги питате как се чувстват. Понякога дистанцията с хората е важна за вашето собствено здраве.

2. Хора, които никога не оценяват усилията ви

Колкото и усилия да полагаме, не можем да ги удовлетворим. Става въпрос за партньор, приятел, шеф. Наистина ли държите да им се харесвате? Ако откриете, че не се страхувате, ако ви отхвърлят, започнете да казвате „не“. Това ще ви помогне да излезете от този порочен кръг да правите всичко, сама за да ви оценят.

Как да обезвредим интригантите

Интригантите са тези, които ни създават проблеми в работата и личния живот. Можете ли да ги разпознавате? Знаете ли как да се пазите от...

3. Негативни

Винаги са  негативни и критикуващи. Покажете им, че не държите на техния непоискан съвет. Ако не ги поставите на място, неусетно приемате негативизма и критиките и дори започвате да се съмнявате в собствените си качества.

4. Манипулативни

Интересуват се само от себе си и правят всичко, за да получат каквото искат. А това става по много начини, от това да ви вменят чувство на вина до индиректни заплахи. Помнете, че не вие сте проблемът, а техните нелогични желания и натискът върху вас да ги постигнат.

5. Искат да се промените

Мъжете пазят тайна само няколко минути

Противно на твърдението, че дамите не могат да задържат нищо в себе си и бързат веднага да се разтоварят пред някоя приятелка, мъжете с...

Може да е родител, приятел или колега. Такива хора са склонни да ви накарат да се чувствате некомфортно и дори виновни за това, че сте истински. Покажете им, че няма де са променяте и те трябва да ви приемат такива каквито сте.  

6. Злопаметни

Непрестанно ви връщат в миналото и напомнят за ваши грешки и провали. Това ви кара да живеете в постоянно чувство за вина за неща, които вече не могат да бъдат променени. Първата стъпка да се справите с тях е да си простите на себе си и да започнете да се обичате. Това ще ви излекува от минали грешки и ще ви помогне да гледате напред в живота. Учете се от миналото, но не живейте в него.

7. Клюкари

Всички познаваме хора, които обожават да клюкарстват и не могат да пазят тайна. Докато понякога клюките са безобидни и невинни, това може да е знак за токсичен приятел. Ако непрестанно злословят за други хора и разкриват тайните им пред вас, бъдете сигурни, че и с вас ще постъпят така. Спрете да споделяте с такива хора лични неща за живота си.

5 начина да разпознаете лицемера във вашето обкръжение

"Лицемерите са от хората, които се правят, че ви галят, докато си избърсват мръсните ръце във вас", казва Джулиана Уилсън. Понякога в ...

8. Токсични лъжци

Опознавайки някого по-добре, ще установите, че непрестанно лъже. Може да е за някаква дребна случка или за големи неща в живота му. Предизвикайте ги, като покажете, че забелязвате разминаванията в историите им. Все ще дойде момент, в който ще се объркат и вие ще ги разобличите.

9. Вечно се самосъжаляват

Токсичните хора често използват съжалението на другите, за да ги контролират и да им вменяват чувство на вина. Докато има кой да ги изслушва, те няма да спрат да говорят за проблемите си без да поемат отговорност за собствените си действия. Може да се справите с тях, като си поставите граница, която спира негативната им енергия. Престанете да ги изслушвате и така вече няма да подхранвате егото им.    

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com