9 вида токсични приятелки, от които да се дистанцирате

3947
9 вида токсични приятелки, от които да се дистанцирате
Снимка: iStock/Guliver

Стресът, както и нездравословното хранене, болестта, лошата екология, оказват негативно влияние върху външния вид. Този стрес може да го с вашият приятел може да ви създава този стрес може да го създава  всеки ден вашата приятелка.

Какви видове токсични приятелки съществуват?

Завистницата

Тази, която ревнува от всичко, което имате. Завижда злобно. "Късметлийка си в живота", и с "естествено готина фигура", и "косата не цъфти."

През цялото време към вас се отправят негативни неща, независимо какво правите. Тя ще обсъди с всички новата ви прическа или дамска чанта, може да разпространява нелепи сплетни и да ви клевети.

Недостижимата

Тук е точно обратното. Това по-често е дама, която изглежда се справя добре в живота и демонстрира това по всякакъв възможен начин. Споделяте с нея радостта, че най-накрая сте спестили пари за пътуване до Турция, а тя отвръща лице и заявява, че Турция е държава, която все още не е преминала в новия век и там е доста скучно.

Сега тя отива на Фарьорските острови - там е истинска екзотиката! Този човек непрекъснато те кара да се чувстваш непълноценен и по-назад от нея. Каквото и постижение да споделите, то на минутата ще се обезцени.

Лепката

Тази дама буквално ви преследва, не ви позволява да дишате. Записали ли сте се плуване? Тя идва с вас. Отивате на курсове по шев и кройка - тя не изостава. Най-често такъв човек няма собствено мнение и се стреми да ви имитира във всичко, но това няма ли да ви дразни?

Вечно оплакваща се

При тази дама всичко е лошо. Винаги и абсолютно всичко. Тя ще ви разкаже за всяко малко нещо, раздувайки проблема до универсални размери. Няма да чуете от нея колко страхотно е прекарала уикенда.

Дори да беше уикендът на мечтите ѝ, тя само ще си спомни как краката й били намачкани, как се изприщила и си скъсала чорапогащника, но не очаквайте възхитителни истории. Тя винаги е била „лишена от съдба“ и тя никога  не е късметлийка.

Отрицателна

Тя е подобна на предходния тип. Но тук всичко е по-дълбоко. Ако мрънкалничката приема всичко лошо само за своя сметка, то тази дама гледа на всичко по негативен начин. Тя обича да използва думата „късметлия“ по отношение на другите, като по този начин оправдава мързела и нежеланието си да поеме отговорност за себе си.

Дамата говори само на негативни теми. За това как всичко е лошо и несправедливо в света, как „всички са гадове“. И е безполезно да се търси положителното, тя не се нуждае от него.

Типове лоши приятелки

Второто семейство - това са нашите приятели, онези, които лично ние сме избрали. Понякога обаче се озоваваме в капана на лошите приятел...

Инфантилна

Тази дама е „заседнала“ в детството. И тя има нужда от вас като по-голямо другарче, дори и да сте на една възраст. Трябва да разрешите нейните проблеми. Това се проявява дори в дребни неща.

Мъдра и опитна

Обратното на предишния тип. Тази приятелка знае всичко по-добре от теб. Тя гледа отгоре и постоянно посочва грешките ти. „Общувате неправилно с момчето, избирате грешни дрехи, прическата не ви подхожда“. Човекът просто се утвърждава за ваша сметка.

Диванен критик

Как да си супер приятелка

Така е устроен животът, че отговорностите ни нарастват пропорционално с напредването на възрастта. Така постепенно започваме да забравя...

Това е дамата, която без колебание посочва вашите недостатъци, често пред свидетели. Тя грубо ще забележи, че сте качили 1 кг, дори самата тя да тежи двойно повече. Тя перфектна ли е? Не, тя го знае и ви ревнува.

Енергиен вампир

Такава приятелка изсмуква всичките ви сили. Изглежда, че при общуването с нея всичко върви добре, но след срещите се усеща ужасна умора и апатия. Вашето здраве и настроение може да се влошат.

Често е трудно да се отървете от такъв приятел. Самата тя търси контакт с вас и не пропуска, защото се нуждае от презареждане от вашата енергия.

Помислете дали имате нужда от комуникация с такива хора? 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com