9 знака в Интернет, че се превръщате в досадна майка

1455
9 знака в Интернет, че се превръщате в досадна майка
Снимка: iStock/Guliver

 Младите майки прекарват доста време в интернет. В това няма нищо лошо, но има такива, които имат доста измамна представа за майчинството и необходимостта на света да научи за личните им вълнения. Ето няколко признака, които показват, че губите представа за реалността и се превръщате в „досадна“ майка:

1. Прекалявате с постовете

Тези майки споделят всичко и искат да покажат на целия свят какво закусват децата им, къде отиват, буквално всяка минута от живота им. Подсъзнателно те са емоционално зависими от реакциите и коментарите под всеки пост. Ако не получат достатъчно харесвания, се разстройват.  

2. Поствате една и съща снимка с различни емоции

Социалните медии не са семеен албум. По-добре изберете някой сладка снимка и я споделете с приятели. Понякога майките не могат да изберат най-добрата снимка и качват цял куп идентични снимки с малки разлики в изражението на лицето.

3. Коментирате какво е да си родител под всеки статус

Всички знаем, че не е лесно да си родител. Това променя целия ти живот. Някои майки добавят коментари за важността на майчинството под всяка тема, дори и напълно различна. Например, ако някой е развълнуван от придобита магистърска степен или нова кола, тази майка веднага ще коментира „Нищо не може да се сравни с радостта от отглеждане на дете“. Това не е особено уместно и може да се счита като груб жест.

4. Преувеличавате постиженията на детето

Много майки преувеличават всяко постижение на детето си и са убедени, че то се развива много над средното ниво. Така искат да повишат собствената си самоувереност, но постигат обратен ефект – изпращат послание, че децата им се нуждаят от непрекъснати похвали и повдигане на самочувствието и децата по-късно започват да изпитват страх от провал.

5. Предоставяте твърде много информация

Отглеждането на дете е вълнуващ процес, в който всеки ден научавате нещо ново. Някои майки смятат, че всяка нова стъпка трябва да се сподели с целия свят. Да, приятелите ви искат да видят някоя сладка снимка на детето, но определено не се вълнуват колко памперса сте сменили днес и как протича приучаването на гърне. И не всичко това трябва да се документира със снимки. Помнете: важните за вас неща, може би не са така вълнуващи за другите.

6. Хвалите се от всичко

Майките са горди от всяко ново движение на детето, което е важен момент от родителството и напълно разбираемо. Най-лошото е, когато децата се сравняват помежду си. Всеки иска да покаже, че неговото дете е пред останалите и става състезание кое дете прохожда по-рано, казва първите си думички… В това няма никакъв смисъл, защото всички деца са уникални и се развиват индивидуално.

7. Постове от рода на „благословена съм, че имам това дете“

Разбира се, да имаш дете, е благословия. Но подобни постове нараняват жени, които нямат деца, независимо дали по собствено желание или не.

8. Прекалено много селфита с детето

Някои хора не могат и един ден без да си направят и споделят селфи. В тях няма много информация, освен за грима, прическата и настроението на детето днес. Според доклад на Бирмингамския университет: хора, които споделят прекалено много селфита, нямат устойчиви взаимоотношения с другите и са егоцентрични.

9. Агресивни постове

Понякога майките са малко груби към тези с различни разбирания. Например някои изразяват рязко негативното си отношение към жени, родили с Цезарово сечение. Според същото проучване майки, които кърмят са двойно по-агресивни от другите. Това се нарича ефект на „майката мечка“, когато кърменето им дава повече кураж да защитават себе си и рожбите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com