Ако често ви се хапват ТЕЗИ храни, тялото ви подсказва нещо

4394
Ако често ви се хапват ТЕЗИ храни, тялото ви подсказва нещо
Снимка: https://pixabay.com

Храненето ни се базира основно на 2 принципа – селективно и неселективно. При неселективното ние изпитваме нужда от храна или напитка, докато селективното хранене е по-сложно и се базира на някои психически характеристики, както и изпращането на сигнали от тялото ви. На всеки се е случвало да изпита необяснима нужда от определен вид храна, колкото и странна да е тя. А ето и най-често желаните храни и какво е възможно да ни подсказват те.

Шоколад

Желанието да хапнем нещо сладко и по-конкретно шоколад специалистите най-често свързват с липсата на достатъчно магнезий в организма, което довежда и до състояния като депресия и тревожност. Между 100-400 г дневно биха ви помогнали да се справите с депресията, но определено биха попречили на тънката ви талия. Вместо това, заменете обикновения млечен шоколад с малко бадеми или тъмен шоколад с над 70% какао.

Храните, които хем са нискокалорични, хем потискат апетита

В днешно време и с наближаването на летния сезон все повече хора ще обърнат внимание на фигурите си и ще решат, че искат да се отърват ...

Понички и други сладкиши

Това на първо място се свързва с липсата на сън, тъй като не си набавяме нужната почивка и енергия, продължаваме да чувстваме умора и се нуждаем от нещо, с което да презаредим силите си. Като здравословна алтернатива на поничките и сладкишите можем да споменем сушени плодове, череши, диня, праскови и др.

Кашкавал

Странно, нали? Но това може да се дължи не само на зависимостта към него и към други млечни продукти поради наличието на допамин, но и поради недостиг на витамин А или Д. Ако избягвате по-маслените храни, заменете млечните продукти с хранителна мая или консумирайте сирене фета, както и моцарела от биволско мляко.

На какво е признак внезапната загуба на апетит

Обикновено когато започнем да губим апетит не се случва безпричинно. Апетитът е състояние, което се различава от глада – той може...

Чипс

Ако ви се дояде чипс тялото ви може да ви подсказва, че му липсват достатъчно омега-3 мастни киселини, въглехидрати или здравословни мазнини. Ако се изпотявате прекалено е възможно в организма ви да има дефицит на натрий, а пържените картофи са сериозен източник на натрия. За да консумирате тези храни в оптимално здравословен вариант, приготвяйте ги със зехтин, но все пак наблягайте на храни като авокадо, сьомга и ядки.

Безалкохолни напитки

Безалкохолните напитки също съдържат кофеин, към който бавно се пристрастяваме и може да изпитваме постоянна нужда от консумирането им. Ако пък не консумирате често и изведнъж изпитате жажда за такива напитки, е възможно тялото ви да се нуждае от калций или магнезий. Те съдържат и големи количества захар, които могат да са предпоставка за развитието на диабет, така че отново е препоръчително да наблегнете на по-здравословни варианти, когато се почувствате уморени. Например малко черен шоколад или чаша чай биха ви подействали добре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com