Ако правите това, косата ви НИКОГА няма да побелее

9298
Ако правите това, косата ви НИКОГА няма да побелее
Снимка: Istock/Guliver

Един от най-често срещаните проблеми при дамите е, че с напредването на възрастта, косата им започва да побелява. Когато обаче появата на първите бели косми е факт в по-ранна възраст, нежните създания изпитват тревожност и безпокойство.

Побеляването на косата е закономерен и естествен процес. С времето производството на пигмента се прекратява и това води до белите кичури, напомнящи ни за старостта.

Защо с годините косата побелява?

Днес ще споделим с вас за няколко естествени средства, които ще забавят значително процеса по побеляване. Сигурни сме, че нежните създания няма да губят и минута време и веднага ще ги изпробват. Затова нека не ви държим повече в невидение.

Средствата, които забавят побеляването на косата:

• Индийско цариградско грозде

Защо с годините косата побелява?

Телата ни непрекъснато се променят и с течение на времето кожата и косата също се променят. Нека се спрем на последното. С напредване н...

Индийското цариградско грозде доказано забавя процеса на стареене на косата. Нужно е да сварите няколко парченца в кокосово масло. Трябва да се получи тъмно на цвят масло. Оставете го за няколко часа да престои и след това не забравяйте да добавите една от основните съставки, а именно масло от евкалипт.

Тази смес е добре да се съхранява в метален съд за едно денонощие. На следващия ден към нея добавете лимонов сок, извара и едно яйце. Започнете да масажирате скалпа и косата с тази смес. Тя допринася за възвръщане на естествения цвят на косата.

Правете процедурата веднъж в седмицата и след кратко време ще забележите завидна промяна и много по-наситен цвят на косата си.

Как трябва да почиствате гребени и четки за коса

• Мед с джинджифил

Откриха връзка между имунната система и побеляването на косата

Американски учени откриха връзка между гените, отговарящи за цвета на косата, и гените, контролиращи имунната система на организма. Р...

Малцина от вас знаят, но сместа от мед с настърган джинджифил не се използва само като превантивно средство срещу настинки, но и срещу побеляване на косата.

Приемайте по една супена лъжица всяка сутрин и ще забавите стопирането на производството на пигмента. Косата ви ще бъде с наситен цвят за дълго време, независимо от възрастта ви.

• Черен пипер с извара

Звучи изумително, но действа моментално. Нужно е да смесите един грам черен пипер с половин чаша извара. С получената смес масажирайте косата и забавете побеляването й. Тази процедура е добре да се прави веднъж в седмицата.

Възползвайте се от информацията, която споделихме с вас и не позволявайте на белите коси да рефлектират върху самочувствието ви. Бъдете неотразими на 40, 50 и 60 години!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com