Ако правите това всеки ден, никога няма да забогатеете

2721
Ако правите това всеки ден, никога няма да забогатеете
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Каква е разликата между мисленето на „бедните“ и „богатите“?

Феноменът "богат" и "беден" е изследван отдавна. И експертите са идентифицирали няколко характеристики на мисленето, които са присъщи и на двете.

„Бедните“ съжаляват, „богатите“ мечтаят.

"Бедните" смятат, че всички хубави неща са свършили. Те съжаляват много за пропуснатите възможности, обвиняват себе си и другите.

В същото време хората с психологията на „богатите“ разбират, че им предстоят много хубави неща. Те виждат себе си реализирани в бъдещето: могат да си представят обкръжението на успешни хора, как децата получават добро образование, как живеят живота, който мечтаят да живеят, усещат възможността да постигнат това.

Статистически „богатите“ хора правят повече грешки, но след неуспех бързо усещат желанието да си поставят нова цел.

Хората с психологията на бедните - напротив: ако постигнат финансово благополучие, тогава, изправени пред провал, те бързо разгръщат образи на бедност и бедствие в главите си.

Бедните се страхуват от успеха, богатите се сливат с него. Хората с лош манталитет имат страх от богатство и богати хора. Ако такъв човек попадне, например, в скъп ресторант, тогава на телесно ниво той изпитва дискомфорт: той е хвърлен в жега, след това в студ, той иска да си тръгне възможно най-скоро. И ще избягва подобни ситуации - психиката не обича стреса.

По същата причина - поради страха от богатството - такива хора са изтласкани от богатата среда. Страхът е много важна социална емоция. Ако някой се страхува, ние го възприемаме подсъзнателно: четем изражения на лицето, жестове, движения на очите. Реакцията се задейства: ако човек се страхува - това е опасно, трябва да стоите настрана.

Хората с психологията на богатите в "успешна" среда се чувстват значими и необходими. Дори в момента те обективно да не са достигнали правилното ниво. Това може да обясни привидно случайните истории, когато те буквално се срещат на улицата с партньори или инвеститори или бързо израстват в кариерата.

В какво се различават навиците на богатите и бедните хора

Освен по размера на банковите сметки, с как богатите хора се различават от бедните? Начин на живот, ежедневие и навици. Има шанс парите...

Бедните спестяват, богатите печелят.

В психологията на „бедните“ преобладава желанието да се спестят пари, да се купува по-евтино, да не се допускат излишни разходи. В психологията на „богатите“ - поставяне на нови финансови цели: те мислят не как да пестят, а как да печелят повече за това, което искат.

„Бедните хора“ вярват, че ръстът на доходите е линеен: „колкото работя, толкова и печеля“. Следователно, ако искате нещо голямо, колко работа отнема ?! По-лесно е да СЕ откажете такава цел.

В психологията на „богатите“ има разбиране и усещане, че доходите нарастват експоненциално - принципът на Парето: 20% от усилията дават 80% от резултата.

Човек с ниско ниво на доходи в момента може да има психологията на „богат“ - и обратно. Съответно, първият има всички шансове да постигне добър напредък в живота, докато вторият има много да загуби. Това става особено очевидно след кризата на средната възраст, която настъпва около 30-годишна възраст. Когато някои пораснат и станат успешни на 40, други могат да се плъзнат надолу, дори ако са от богати семейства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com