Ако сте от високите жени - ето какви дрехи ви отиват!

7185
Ако сте от високите жени - ето какви дрехи ви отиват!

Дълги крака и стройно тяло - тези атрибути са мечтата на много жени, които са недоволни от ниския си или среден ръст. Но в действителност високите дами срещат доста неудобства в магазините за мода. Купуването на дрехи нерядко се превръща в трудна задача за тях, когато, например, търсят джинси, които често са твърде къси, както и подходящи за себе си рокли.

Затова високият ръст на жената не отговаря непременно на стереотипа на моделите, нашумели в социалните мрежи; височината невинаги е предимство, щом става въпрос за дрехи. Но, ако се комбинира правилната стойка с някои визуални трикове в начина на обличане, високите дами лесно стават елегантни и стилни.

По принцип, за жените с високо телосложение дългите рокли и гащеризони помагат и подчертават извивките на тялото. Избягвайте прекалено вталените комбинации и полите „мини“. Перфектният вариант е да очертаете външния си вид, като балансирате права горна част и широки панталони.

Избягвайте едноцветните визии. Съставните части от един и същи цвят издължават формата на силуета (това, между другото, е много подходящо за ниски жени). Затова идеалът е да използвате различни цветове, тоналности и разнообразни принтове.

За жените с тясна талия и/или дълги крака, предложението е да се насочат към панталони с ниско разположена талия и по-дълги блузи – така се цели по-пропорционален ефект върху тялото.

За високи жени, които, деликатно казано, надхвърлят идеалното тегло, съветът е да заложат на тениски и жакети до височината на ханша или да го покриват, както и да привлекат вниманието към лицето и гърдите. Тук най-подходящи са деколтета тип „U" и „V".

5 пролетни модни тенденции за април и май, с които ще сте оригинални

Поли и панталони

Панталоните и полите трябва да са прави и изчистени. Изберете, например, пола със силует тип „молив“. Цветовете може да се колебаят между тъмни и неутрални тонове, за да създават впечатление за ограничаване на силуета.

За дамите със стройни крака, широки рамене и обемен бюст обаче трикът е да носят леко разтворени поли, панталони в по-ярки цветове или с щампи (принтове). В този случай е желателно да бъде създадена асиметрия, която да прикрие обема на горната част на тялото с елементи в неутрални тонове.

Препоръчителни аксесоари и обувки

Аксесоари от типа на обици и дълги колиета, както и шалове, не само допълват, но и подобряват визията, тъй като допринасят за поставянето на фокуса върху зони, отдалечени от краката – лицето и деколтето. Чантите могат да бъдат макси- или средни размери. Избягвайте малките модели чанти.

Обувките с ток, противно на мнението на много жени, в случая са добре дошли. Заложете на среден или нисък ток, без прекаляване. А за ежедневна употреба в работна обстановка обувките с равни подметки, маратонките и ниските сандали си остават най-подходящи.

Никога не допускайте тези модни грешки и ще изглеждате винаги стилно, където и да се намирате

Роклите

Подходящата дълга рокля е тази, която гарантира специално настроение във визията по практичен и уникален начин. Освен че е отличен залог за най-разнообразни моменти, тя обещава на високите жени да се почувстват изненадващо красиви.

Дългите рокли с богата форма и струяща се материя са перфектни, за да ви придружават всеки ден. Интересен съвет за високите жени, които носят дълга коса, е да определят дали искат да издължат още повече силуета си или не. Ако изберат първата опция, монохромните дълги рокли са перфектни за целта.

Когато говорим за рокли за високи жени, не можем да забравим любимата на много дами миди-дължина. Този среден модел ви обещава да придобиете елегантна изтънченост.

В случай, че желаете да се чувствате по-леки и свободни, дългите рокли от ефирни, струящи материи са идеални за вас. Но в случай, че искате да изтъкнете силуета си, заложете на рокли с по-тежки текстури – например, плетиво; и чрез този похват експериментирайте с визията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com