Актуални техники за боядисване на косата

26442
Актуални техники за боядисване на косата
Снимка: iStock/Guliver

Времето, в което беше модерно косата да е в един равен цвят и фризьорите се опитваха да го постигнат, отдавна отмина. Появата на нови техники за боядисване, съчетаването на кичури, нюанси, оттенъци, правят всяка прическа единствена и дават възможност на дамите, влюбени в модата, да се насладят на уникална визия, несравнима с тази на другите. Колористите споделят, че цветът и техниката се избират според клиента – вкусовете и предпочитанията му, подтона на кожата, състоянието и цвета на косата, модата и какво би стояло най-добре на конкретния клиент. Разнообразието е огромно и всеки може да намери подходящия цвят и техника за косата си.

Кои техники за боядисване ще са модерни и тази есен?

5 съвета за жени със суха коса

Сухата коса не е толкова необичаен проблем. Много момичета се сблъскват с това и не знаят какво да правят. Днес ще ви разкажем за причи...

Брандиране

Техниката е подходяща за дами с кестеняви коси. Колористът избира няколко нюанса на кафявото, с които оцветява косата. Видът е естествен, а преливането от тон в тон леко, нежно, плавно и без  резки граници. Това създава усещане за целуната от слънцето коса, а не за боядисана. Добре стои и на дами с тъмни коси.

Балаяж

Техниката е позната и настойчиво остава на гребена на модната вълна. Тя прави косата да изглежда като целуната от слънцето и да наподобява все едно току-що сте се завърнала от почивка край морето. Ефектът е хаотичен, естествен и впечатляващ, създаващ жизненост и придаващ обем на косата. Стои великолепно независимо от цвета ѝ.

Шатуш

Цветът на косата - характер и интелигентност

Парапсихолозите изтъкнаха друго предположение, което беше допълнително аргументирано и доказано - цветът на косата и характера на всеки...

Техниката и видът наподобяват познатото омбре, но много по-плавно се върви от тъмни корени към светли краища. Преливат се цветовете и преминават от нюанс в нюанс. Това придава естествен вид на косата и прави техниката подходяща и за прави коси, докато омбрето стои добре най-вече на дами, надарени от природата с естествени големи къдрици и вълни по дължините си.

Стробиране

Техниката е това за косата ви, което е хайлайтерът за лицето ви. Индивидуално се извършва за всяка дама, тъй като целта е подчертаване на скули, прикриване на несъвършенства върху  лицето, изтъняване на бузките и др., което означава, че всеки колорист съобразява боядисването с индивидуалните особености на клиентите. При тази техника цветът се нанася върху отделни нишки, за да бъде постигнат естествен ефект и ненадминат баланс между сенките и светлините.

Калифорнийски акценти

Този тип боядисване представлява оформянето на кичури в косата, различни по нюанси и дебелина, така, че да се получи естествен вид. Кичурите при тази техника се правят далеч от корена. Това придава не само естествено излъчване, но позволява и по-рядко посещение при фризьора за разлика от оцветяването, започнато от корена, при което с всяко израстване на корените се налага ново посещение при специалиста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Стихотворение за Великден

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com