Алкохолът кара мъжките усмивки да цъфтят

25762
Алкохолът кара мъжките усмивки да цъфтят

Мъжете са силно свързани с чашката, защото алкохолът понижава задръжките им и прави усмивката им по-заразителна, показва ново изследване.

Алкохолът засилва мъжката чувствителност към поведение, което възнаграждава техните усилия, като усмивките например. Това обаче почти не важи за дамите. Учените предупреждават, че тази позитивна реакция може да направи господата по-склонни към развиване на проблеми с пиенето, пише БГНЕС.

Изследователите от Университета в Питсбърг са проучили 720 потребители на алкохол на възраст между 21 и 28 г., които са били разделени на групи по трима души. Всяка група е получила алкохолна напитка (водка), безалкохолна напитка или безалкохолно плацебо, описано като алкохол. С помощта на сложни анализи на поведението учените са проследили как усмивките са се разпространили от един човек в цялата група, а след това и в другите групи.

В групите, в които е имало само мъже и е консумиран алкохол, усмивките са много по-заразителни. Когато един господин се усмихне е по-вероятно неговата усмивка да зарази и останалите в компанията. Алкохолът обаче не оказал особен ефект върху жените.

Резултатите показват, че алкохолът може да предизвика вид "социална смелост" сред мъжете, като възпрепятства процесите, които обикновено не позволяват на мъжете да отговорят на чуждата усмивка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com