Английската сол забързва метаболизма и стимулира свалянето на килограмите

5684
Английската сол забързва метаболизма и стимулира свалянето на килограмите
Снимка: iStock

От време на време тялото ни има нужда от пречистване от натрупаните токсини. За целта има различни средства, едно от които е английската сол. Тя пречиства всички вредни вещества от тялото, оказвайки положително влияние върху него. Организмът има нужда от полезни витамини, минерали и хранителни вещества, за да функционира правилно. Английската сол осигурява много от тях, забързва метаболитните процеси и стимулира свалянето на килограми.

Английската сол се добива от естествени източници. Тя съдържа пречистена вода, кислород, сяра и магнезий. Не вреди на лигавицата на червата и кожата, защото има неутрални нива на pH. Сред полезните действия на английската сол попадат: подобряване на храносмилането, по-добър тонус на кръвоносната система, регулиране на кръвното, пречистване на организма, слабително действие, премахване на излишните задържани течности, облекчаване на мускулни болки и спазми след тренировки, облекчаване симптомите при отравяне с храна или лекарства.

6 начина да детоксикирате организма след прием на много лекарства

Приемът на медикаменти за лечение на хронични и остри заболявания неминуемо нанася щети на организма. Лекарствата, освен полезни за овл...

С английска сол може да се направи домашен лосион за тяло, маска за лице, ексфолиант. Действа благоприятно върху кожата, премахвайки несъвършенствата и вредните токсини.

Този продукт отстранява токсичните вещества благодарение на съдържанието си на сяра и магнезий. Магнезият действа релаксиращо на нервната система, борейки излишния стрес, подобрява концентрацията и съня. Насърчава синтеза на хормона на щастието. Сярата неутрализира тежките метали и премахва токсините.

Може да добавите английска сол при къпане, което ще помогне да полезните вещества да проникнат в кожата чрез порите. Така ще се облекчат мускулни болки, ще се намали целулитът и ще се подобри кръвният поток в тялото. Може да си направите детоксикираща вана по следния начин.

Напълнете ваната с топла и поносима за тялото вода, най-добре 38 градуса. Сипете 200-500 г английска сол, според водата. Добавете малко сода за хляб по желание за премахване на хлора. Стойте във ваната поне половин час, за да задействате процеса на пречистване на организма и тялото.

4 стъпки към детокс и красива кожа

На всеки се случва понякога да прекали с вредните храни и напитки. Това веднага се отразява на тялото. Подуване, газове, неприятни усещ...

Тази процедура обикновено се прави като курс от 10 поредни. Може да повторите 3-4 пъти в годината, за да засилите имунитета. Може да правите подобна вана, когато усетите, че стресът ви идва в повече. За отпускане и почивка правете два пъти на седмица.

Когато приключите с ваната, внимателно попийте водата с мека хавлия. Може да не добавяте лосиони за тяло, защото процесът на пречистване продължава и след като си вземете вана. Ако изпитвате усещане на сухота, то ще изчезне само. Изпийте чаша вода след ваната. Може да ви се приспи, да почувствате умора, предразполагаща ви към сън. Затова е хубаво да правите процедурата преди лягане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com