Английски учени посочиха най-опасните храни

1152
Английски учени посочиха най-опасните храни
Снимка: iStock/Guliver

Всички са чували за опасностите от бързите храни и майонезата, но по-голямата част от хората продължават да консумират такава храна.

1. Чипс

Често срещани заблуди относно калориите

Съдържанието на калории в храната е посочено на всеки етикет, но не всеки знае какво означава това. Например, когато се посочва енергий...

Един от най-вредните хранителни продукти е чипсът. Съвременната рецепта е напълно различна от оригиналната, в която освен картофи, сол и олио не е имало нищо. Сега процесът на производство на чипс включва използването на огромно количество мазнини, нишесте, всякакви добавки и вредни консерванти. Най-лошото е, че в така наречените картофени чипсове няма картофи.

2. Пържени картофки

За щастие, пържените картофи, обичани от мнозина, се правят от истински картофи, но има едно „но“ - това е продукт на генното инженерство. Градинарите отглеждат огромни, равномерни, гладки картофи за бързо и лесно почистване. Почти невъзможно е да се възпроизведе вкусът на пържени картофи у дома, защото зад приготвянето на този картоф има много процеси. Като начало се нарязва и приготвя на пара за свежо покритие и мека текстура отвътре. След това те се замразяват и транспортират до заведенията за бързо хранене. Пържените картофи се пържат в специално разработена дълбокомаслена смес, която включва добре познатите палмови и кокосови масла. 

3. Бургери и хот-дог

Коренът на злото, освен вредното преработване в канцерогенните масла, се свързва с главния герой - месото. Хамбургерите трябва спешно да нахранят милиони гладни, така че за промишлени цели добитъкът, птиците и рибите се хранят със специални фуражи. Тези „чудо-зърнени храни“ са пълни със стероиди и хормони, така че животните растат скокообразно. Последицата са постоянни заболявания на добитъка и птиците, които се елиминират с антибиотици.

Как да си направим пиле с нектарини?

Нека видим как може да си направим едно вкусно пиле с нектарини. Рецептата е доста лесна, а се получава много приятно ястие.  Про...

4. Колбаси и консерви

Всъщност в колбасите освен всички изброени по-горе химикали се използва не месото в чистата му форма, а свинската кожа, мазнините, хрущялите, карантиите и месото.

Добре е, ако всички тези части са пресни и в един вариант, а не смесени с продуктите с изтекъл срок на годност. И какво, колбаси с изтекъл срок на годност и колбаси трябва да се сложат някъде, а не да се изхвърлят. Също така производителите добавят соя под формата на концентрат, оцветители, антиоксиданти, сгъстители и много други добавки, които е трудно да се изброят. Обикновено съставите на всички колбаси са сходни, те се отличават само с ароматизиращи прахове - салам, балик, шунка. Пушените продукти като цяло са отделен разговор. В днешно време в производството рядко някой използва истинска пушилня, обикновено се използва течен дим - изключително вреден канцероген.

5. Полуготови спагети и пюре

Изсипете съдържанието на торбичката, добавете подправката, напълнете я с гореща вода и имате закуска, обяд и вечеря за 5 минути. Освен това, с ароматите на скариди, варено свинско, пилешко или гъби - наистина, защо да плащате повече. Не италиански тестени изделия или фетучини, но бързи, евтини и годни за консумация. Всъщност получаваме горещо решение на половината от периодичната таблица. Честно казано, в самата юфка или картофено пюре няма нищо престъпно, но и полза няма. Опасността е концентрирана в подправките и сосовете, които идват с пастата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотоврение за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com