Баба знае най-добре какво е превенция за добро здраве

2970
Баба знае най-добре какво е превенция за добро здраве
Снимка: iStock/\guliver

Живеем в забързан свят и плуваме в море от информация. Всяка седмица, всеки ден се появява нов списък с храни, които задължително трябва да избягваме, за да останем здрави. Следващата седмица изскача още по-нов списък, който напълно отрича предходния. И всеки специалист ни убеждава, че неговата информация и неговите съвети са най-правдиви и трябва да ги следваме. Объркани от всичко, които ни залива, се чудим къде е истината.

Ако се вгледате малко по-задълбочено, ще видите, че повечето здравни съвети са от над 100 години и почти не са се променили. Съветите на възрастните хора по простичък и лесен начин обясняват същото, което повечето специалисти и учени ни убеждават.

Стратегията на баба за добро здраве

Помислете си за вашата баба и нейния начин на живот. Ето нейната стратегия за превенция за добро здраве:

Тайната на баба за връщане на цвета на избелелите дрехи

Сън

Едва ли баба ви ще стои до късно, за да гледа телевизия или да си чати с приятели. Тя следва режима на слънцето и има свой постоянен график за спане. Ляга си рано, когато слънцето залязва и се събужда рано отново с първите слънчеви лъчи. Мозъкът и тялото ни са настроени да следват редуването на светлината и тъмнината и баба знае това много добре. Нашият организъм обича постоянството. Ако следвате съветите на баба, няма да страдате от безсъние или неспокоен сън.

Храна

Правилното хранене е топ приоритет за баба. Тя си има своята градинка, в която отглежда плодовете, зеленчуците и дори подправките за трапезата. За нея е било много по-лесно и достъпно да се храни с органична и екологична храна отколкото за вас. Преди 100 години индустриализираните стопанства и химическите торове са били рядкост и не е било възможно да се транспортират продукти от Чили до САЩ без да се развалят.

Баба слага на трапезата само домашно приготвена храна. Дори не й минава мисълта да купи фабричен хляб, сосове или десерти с консерванти. Тя никога няма да ви позволи да ядете десерта преди да сте приключили със салатата. Какво показват съвременните проучвания? Баба е била права за всичко без да ги е чела.

Баба се храни с тези чудотворни продукти и свали кръвното от раз

Настроение

Баба знае, че щастието изисква малко усилия. Просто трябва да погледнете към светлата страна на живота, а не да се концентрирате върху тъмната. Тя знае, че създаването на връзки и отношения с хората помага на собственото щастие. Говорим за реални връзки и истински отношения, а не виртуални такива с въображаеми “приятели”.

В миналото хората са били част от малка общност и често са се молили. Да, молитвата е била важна част от духовния им живот. Какво казват повечето проучвания днес: как да постигнем духовен и емоционален баланс? Чрез медитация, вглъбяване в себе си. Отново баба доказва, че е права.   

Упражнения

Баба не е имала предимствата на новите технологии. Тя не е ходила на фитнес, но е спортувала редовно вкъщи: готвене, чистене, пране на ръка, градинарство, грижа за животни. Навсякъде е ходила пеша. Движила се е много повече отколкото ние днес се движим. Може би трябва да осъзнаете, че е много по-добре да вървите пеша отколкото да отидете за един час на фитнес, а през цялото друго време да седите на стола.

Други

Когато децата й се разболеят, баба предпочита да приготви пилешка супа отколкото да им дава лекарства. Днешните проучвания доказват, че пилешката супа съдържа много повече лечебни съставки отколкото повечето медикаменти, които имат и странични ефекти.
Дори и препаратите й за почистване са били много по-безопасни и безвредни от днешните препарати. Колкото повече информация получавате за вредните химически препарати, които използвате, започвате да се чудите не е ли най-добре да си чистите дома с естествените препарати на баба, включващи разтвор от оцет и вода, зехтин, лимон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com