Безразличие в една връзка. Как да го преодолеем?

12086
Безразличие в една връзка. Как да го преодолеем?
Снимка: iStock/Guliver

Емоционалната близост в една връзка не е дадена веднъж завинаги, нито е случайна. Когато се обърнете към партньора си за помощ, подкрепа, грижа и не изпитвате никакъв отговор, вие се чувствате самотни, наранени или ядосани. Когато човек изпитва безразличие в една връзка, често ще има мисли „аз съм невидим в тази връзка“, „аз съм безпомощен, нямам влияние върху това, което се случва“ или „аз не съм важен за партньора си“.

В основата на всяка връзка е необходимостта от близост, чувство за сигурност и да бъдеш забелязан и оценен. Сигурността е, че някой ще дойде, ако му се обадим, ще бъде с нас, когато имаме нужда.

Защо котките са равнодушни към хората?

Специалисти от университета Линкълн (Великобритания) са провели изследване с цел да изяснят защо котките, за разлика от кучетата, се ст...

Какви са симптомите на безразличие в една връзка? 

Партньорът не слуша, когато другият говори за тревогите си, отвръща поглед, не проявява загриженост и подкрепа в сферата на работата или домашните задължения. Той вече не пита за чувствата на партньора си. И двамата вече не си разказват събитията от изминалия ден. Когато партньорите се борят с безразличието в една връзка, чувстват се тъжни или наранени, никой не посяга да помогне, да изрази загриженост или утеха. Забелязваме, че партньорът не подкрепя, не мотивира и не се интересува от нашите нужди. Вече не се чувстваме обичани, ценени и важни. 

Най-често жените започват да забелязват, че нещо се случва, започват да се чудят откъде идва безразличието. Виждат, че съпругът се държи различно, обръща гръб, дълго време е на работа, няма близост, разговори, прегръдки и време, прекарано заедно. Няма също кавги и напрежение и въпреки това усещаме, че вече не е както беше, че не е това, което бихме искали. 

Как можете да преодолеете безразличието във връзка или брак? 

Най-честите оправдания, които мъжете използват, когато не искат сериозна връзка

Раздялата никога не е лесна. Това е краят на определен етап от живота ви, който сте споделили с любимия човек. Може би е било предназна...

Първата стъпка, която можем да предприемем е да разберем, че връзката е връзка между двама души и че съвместните действия ще доведат до най-добрите промени. Важно е да разпознаем и осъзнаем, че нашият проблем е състоянието на безразличие. Сега задачата е да излезем заедно от кризата. Когато приемем кризата като информация и започнем да търсим решения, има голям шанс да изградим задоволителни отношения. Струва си да запомните, че изграждането на връзка е процес и разрушаването и също.

Когато проблемът е взаимните обвинения е добре да се мисли, че кризата не е по ничия вина, а възможност за по-нататъшно развитие на отношенията. Поемането на предизвикателството да работите върху безразличието в една връзка може да включва по-отблизо опознаване на партньора си и разбирането му в дълбочина. Струва си да се съсредоточим върху разговора и да променим начина, по който общуваме. Говорете за вашите емоции и чувства, които изпитвате без да критикувате или осъждате другия човек. Важно послание е „АЗ“ , което разказва за реакцията, която поведението на партньора ви провокира у вас, за това какво чувстваме, какво ни наранява. Съобщението „АЗ“ ви позволява да разберете по-добре и да изразите емозиите си, без да наранявате другия човек.

Избягвайте заповедите и порицанието, дори и да сте много наранени и гневни! Струва си да се вслушате, да се опитате да разберете и приемете чувствата и емоциите на другия човек. Понякога 20-минутен разговор с любов е достатъчен, за да ни накара да се почувстваме уверени и силни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com