Британският химн бил най-труден за пеене

4518
Британският химн бил най-труден за пеене

Британският химн "God Save The Queen" бил сред най-малко запеваемите и със сигурност ще има слаб отглас на трибуните на Олимпийските игри, съобщават Франс прес и в. "Дейли мейл".

Музиколозите Алисън Ръсел-Поули от САЩ и Даниел Мюлензифен от Германия сравнили шест национални химна и британският се оказал един от най-трудните за пеене от непрофесионални музиканти. Те изследвали техните характеристики по 30 показатели, като дължина на музикалната фраза, най-високите и най-ниските тонове.

Великобритания призна, че е използвала "камък-шпионин" срещу Русия

Човек от близкото обкръжение на бившия британски премиер Тони Блеър призна в документален филм на Би Би Си, че руснаците основателно са...

Най-запеваема се оказала Марсилезата, която оглавила класацията. Следвали националните химни на Австралия, Германия, Канада, САЩ и Великобритания.

"Смятам, че никоя страна, освен Франция, няма да хареса резултатите от нашето проучване", заяви изследователката Алисън Ръсел-Поули. Марсилезата се оказала победител, защото може да се пее с пълни гърди, без страх от фалшиви висоти и е достъпна за всекиго. Според проучването британският химн имал два съществени дефекта - не може да се пее с пълни гърди, както обичат масите, и няма ярко изразена поанта, която да стимулира изпълнителите.

Според Ръсел-Поули най-удачно било "God Save The Queen" да бъде поверен на Роби Уилямс. Неговите вокални данни и техниката му пасвали идеално на химна, а освен това певецът не използвал гласови разкрасявания /фиоритури/.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com