Брюнетките са на почит в офиса

6061
Брюнетките са на почит в офиса
Блондинките все още се възприемат за фриволни и повърхностни

Британски социолози проведоха проучване как мъжете се отнасят към колежките си в зависимост от цвета на косата им, предаде БГНЕС.

Резултатите показват, че блондинките винаги са били и ще продължат да бъдат възприемани като фриволни и повърхности, докато чернокосите дами изграждат представата за интелигентни и сериозни. 81% от анкетираните представители на силния пол свързват брюнетките с високо IQ и разчитат повече на тъмнокосите си колежки, когато има нещо важно за вършене.

На участниците в изследването били показани снимки на едни и същи жени, но с различни по цвят перуки. Момичетата с червена коса били свързани с психическа неуравновесеност, а брюнетките били оценени като най-темпераментни. 64% от мъжете потвърдиха стереотипа, че червенокосите жени са страстни натури. Блондинките пък били оценени като приятни събеседници и добри служители.

От изследването стана ясно още нещо интересно - според мъжете, брюнетките без грим са по-красиви, отколкото например "натуралните и без грим блондинки". В същото време 360 мъже на възраст между 18 и 46 години смятат, че русите жени са по-младолики от тъмнокосите. Окзава се, че естествената красота си остава високо ценена, независимо от цвета на косата.

Редактор: Десислава Симова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com