Четиридневната диета с кисело мляко, която стана ХИТ в мрежата

21121
Четиридневната диета с кисело мляко, която стана ХИТ в мрежата
Снимка: iStock

Киселото мляко е популярно не само като вкусен и полезен продукт, който доставя на организма ценни минерали, витамини и полезни бактерии за поддържане на стомашно-чревното здраве, но и диетична храна, помагаща за постигане на тънка талия по здравословен път. Все по-известни стават диетите за контрол на теглото и здравословно отслабване, в основата на които е именно киселото мляко. Популярни са диетата с кисело мляко на Джийни Маи, с която може да постигнете впечатляващи резултати според изпробвалите я, режимът на хранене с кисело мляко на диетолога Ана Луке, който популяризира в своя книга, както и  четиридневната диета с кисело мляко, която стана ХИТ в мрежата, защото вероятно е най-кратка и обещава сваляне на 3 до 4 килограма месечно за само четирите дни, в които се спазва.

Каква е тайната на киселото мляко, която го превръща в диетична храна?

  • Киселото мляко, когато е чисто и без добавени захар, ядки, плодове, съдържа малко калории за сметка на много ценни вещества, засища, детоксикира, помага за стомашно-чревното здраве и това го прави добър избор за хората, спазващи диета.
  • Тайната му за отслабване според някои учени се крие в калция, който, когато е дефицитен в организма, води до липса на контрол над апетита, до усещане за непрекъснат глад, често и обилно хранене и по този начин и до увеличаване на теглото. Хапването на кисело мляко няколко пъти на ден удовлетворява нуждите на организма от калций, запълва липсите и по този начин помага за отслабването.

Диета с яйца сваля до 10 кг за 7 дни

Какво представлява четиридневната диета с кисело мляко?

Четиридневната диета с кисело мляко бързо става тотален хит, защото обещава светкавични резултати – само за 4 дни, в които се спазва, тя гарантира свалянето на 4 килограма. Може да се спазва 1-2 пъти месечно, което ни лишава от до 8 килограма или дори при внушително наднормено тегло от 20-25 или повече килограми за сваляне, тя твърди, че може да го постигне за около 3 месеца. Така ли е наистина не можем да гарантираме, защото всяка диета действа индивидуално и ако някой е постигнал този резултат, то това далеч не гарантира, че и вие ще го постигнете. Факт е, че е здравословна за разлика от много други режими на хранене, и може спокойно да я пробвате веднъж месечно за детоксикация, сприятеляване с тоалетната и отъняване на талия. Вижте я ден по ден.

Четиридневната диета с кисело мляко – ден първи

През първия ден менюто е бедно. За целия ден са разрешени вода, кафе, чай – чисти, неподсладени и в неограничени количества. Храната за деня включва само 3 яйца, приготвени без мазнина, една голяма салата без мазнина, подправена само с лимонов сок, кофичка кисело мляко и няколко печени чушки. Киселото мляко трябва да е част от обяда ви, вечерята следва да е възможно най-лека – примерно твърдо сварено яйце, а на закуска може да си направите омлет в тефлонов тиган.

Четиридневната диета с кисело мляко – ден втори

През втория ден на диетата калориите вървят надолу. За деня са разрешени само чаша айрян, кофичка кисело мляко, един плод и една салата, неограничено вода. Как ще ги разпределите – може да решите сами, но е ясно, че ще сте си гладни.

Естествени методи за отслабване

Четиридневната диета с кисело мляко – ден трети

На третия ден от диетата ви очаква пиршество – разрешено е хапването на обяд на неограничена по големина порция задушени нискокалорични зеленчуци. Без олио, без добавки, но поне количеството може да ви засити. За деня се допускат още кофичка кисело мляко и 100 гр. извара.

Четиридневната диета с кисело мляко – ден четвърти

На последния четвърти ден ще имате удоволствието да започнете деня с вкусни овесени ядки с кисело мляко – цяла купа, да обядвате голям салата със 100 гр. сирене и да останете напълно гладни вечерта – на едно чайче без захар.

Това е, може да се качите на кантара. Отслабнали сте? Да, очаквано е. Но при тази диета личното ми мнение е, че няма как да не отслабнете и изобщо това не е свързано с кофичката кисело мляко. Калориите на ден са изключително малко, храната е белтъчна, липсват въглехидрати и мазнини и тялото ви ще се освободи от излишната вода, така че кантарът наистина ще покаже 3-4 килограма по-малко, но… това не са мазнини. Ще го постигнете с или без киселото мляко в диетата. Не разчитайте и на трайни резултати. Ако целта ви е да влезете във форма за дадено събитие – идеална е тази диета, давайте смело. За трайно отслабване обаче – не, определено не става. Потърсете друго по-бавно решение с повече хапване на ден, за да издържите, да постигнете резултати и да ги задържите трайно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тайни за гладки пети: Как да предотвратите и лекувате напуканите пети?

Знаете ли как се размножават медузите?

Никога не правете това: Типични грешки, които много хора правят при сервиране на ястия

Прости правила за избор на правилната възглавница за сън

Средиземноморски изкушения: Италианският чар на San Remo Mediterranean Cuisine

Има ли отровни паяци в България?

7 знака, че сте в егоистична и токсична връзка

Без магия: жените с тези качества винаги ще имат много почитатели

Как най-лесно се отделя жълтък от белтък?

Как за секунди да почистим секундното лепило?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com