Децата на бъдещето – с 32-ма хомосексуални родители

7518
Децата на бъдещето – с 32-ма хомосексуални родители

Професорът по право Соня Сътер от университета "Джордж Вашингтон" е изучила перспективите за раждане на деца от хомосексуални родители.

По-конкретно тя смята за възможна появата в бъдеще на деца с 32-ма родители. Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Law and the Biosciences, съобщава The Huffington Post.

Първите кученца инвитро се родиха в САЩ (СНИМКИ)

37 години след раждането на първото дете, заченато по метода инвитро, този метод даде живот на кученца, става ясно от статия, публикува...

Сътер смята, че в бъдеще технологията по екстракорпорална гаметогенеза, позволяваща от човешки стволови клетки с всякакъв пол да се формират сперматозоиди и яйцеклетки, ще получи широко разпространение. Това ще доведе дотам, че детето ще има например един, двама или тридесет и двама биологични родители.

От такава възможност според Сътер ще се възползват хомосексуални двойки, които са ограничени в естествените методи за репродукция.

Технологията екстракорпорална гаметогенеза има някои недостатъци. Първият се заключава в недостатъчната апробация на този метод за репродукция дори при опитни животни. Вторият е възможността от възникване на конфликти в бъдещите семейства, свързани с разпределението на родителските роли.

Но като главно достойнство на екстракорпоралната гаметогенеза Сътер вижда разнообразието и високото качество на генетичен материал, които може да получи детето на бъдещето, а също независимостта на бъдещите родители от избора на партньор за раждане на собствени деца, допълва Lenta.ru.

Нов тест може удвои шанса от инвитро забременяване

Нов тест, разработен от британски учени, би могъл да удвои шанса от забременяване с инвитро, пише "Индипендънт", цитиран от БГНЕС. Екс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com