ДЕТОКС С ЧАЙ: Всичко, което трябва да знаете за тази нашумяла тенденция

1230
ДЕТОКС С ЧАЙ: Всичко, което трябва да знаете за тази нашумяла тенденция
Снимка: IStock

От започването на деня с чаша чай сутрин до отпиването му два пъти, три пъти или при главоболие и световъртеж - чаят е една от най-консумираните и обичани от хората напитки. Ето защо и всички се опитват да намерят начин как да включат чая в ежедневието си малко повече.  Детоксикацията с чай набира популярност, благодарение на здравните ентусиасти и инфлуенсъри и така, правенето на чаена детоксикация в днешно време се е превърнало в най-лесното нещо. Но дали това наистина е безопасно? Дали тази тенденция е подходяща за вас? Прочетете нататък, за да намерите отговорите на тези въпроси.

Какво представлява чаената детоксикация?

Детоксът с чай има за цел да ви помогне да се отървете от токсините от тялото и обещава да намали излишните килограми от тялото ви, като същевременно се погрижи за здравето на кожата ви. Тези чайове са доста различни от млечния вариант и се приготвят от билки, които допълнително съдържат естествени и органични съставки.

Въпреки че добавянето на естествено приготвени отвари или чайове, обогатени с полезните вещества на билките и подправките, е полезно за осигуряване на безкрайни ползи, вариращи от сияйна кожа до укрепен имунитет, когато навлезете в тенденцията на детоксът с чай, броят на чашите чай, които трябва да консумирате, се увеличава драстично, което може да навреди на здравето ви. Всяко излишество може да се отрази на здравето, какъвто е и случаят с тези чайове.

За какво е толкова полезен чаят от черешови дръжки?

Предимства на чаената диета

Тенденцията за чаено разтоварване се основава на две нива: Човек трябва да изпива по една чаша сутрин за прилив на енергия и по една чаша вечер, за да прочисти дебелото черво и да отмие токсините от храносмилателния тракт, за да може той да работи по-добре. Ако се прави правилно, детоксът с чай може да подобри цялостното ви благосъстояние по много начини:

Намалява апетита и по този начин помага за поддържане на здравословно тегло.

  • Осигурява ви незабавен прилив на енергия
  • Стартира метаболизма ви
  • За разлика от прочистването със сок, намалява приема на хранителни вещества от вашата диета
  • Повишава имунната ви система
  • Подобрява съня и облекчава стреса

Този ЧАЙ е един от най-полезните!

Кой е грешният Подход?

Да, тенденцията за детокс с чай може да се обърка, ако нямате подходящи познания за билките и подправките или страдате от здравословен проблем, или приемате някакви лекарства. Някои чайове са с високо съдържание на кофеин, докато други не са. Някои билки могат да бъдат благословия за вас, докато някои могат да имат негативен ефект. Умереността винаги е ключът към детоксикацията с чай и винаги се консултирайте със здравен експерт, ако избирате какъвто и да е вид закупени от магазина продукти за детоксикация с чай. Натуралните и домашно приготвени смеси обикновено се считат за безопасни в сравнение с пакетираните чайове. Освен това смесването на множество билки и подправки е доста ефективно за постигане на по-добри резултати. Въпреки това, ето какво е добре да знаете: 

- Някои чайове съдържат лаксативи, като сена, които могат да изхвърлят всичката вода от тялото, ако се консумират наведнъж.

- Ако се консумират прекомерно, те могат да нарушат химичните вещества в кръвта (електролитите) и да влошат здравето на червата ви.

- Голяма част от чайовете притежават диуретични свойства, които могат да увеличат урината и да затруднят допълнително процесите в организма, като същевременно ви причинят главоболие, замаяност, често уриниране и дехидратация.

- Детоксът с чай не може да осигури незабавни резултати в теглото или тялото за една нощ. 

- Уверете се, че допълвате тези отвари със здравословна диета и тренировъчен режим за постигане на значителни резултати.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com