Диетолог: Добавете лимон към кафето, ако искате да свалите килограми

11871
Диетолог: Добавете лимон към кафето, ако искате да свалите килограми
Снимка: iStock/Guliver

Много хора пият чай или вода с лимон. Но какво да кажем за комбинацията от кафе и този цитрусов плод? Въпреки че е доста необичайна комбинация, този дует има много ползи за здравето. Освен това тези съставки подпомагат загубата на тегло и подобряват състоянието на кожата. 

Как действа кафето и лимонът?

Във всяка кухня ще намерите тези два продукта: кафе и лимон. И двата имат много здравословни свойства и подпомагат организма. Кафето е източник на кофеин, който повишава енергията и стимулира функционирането на организма. Освен това хлорогенната киселина, съдържаща се в кафето, има антибактериално и противогъбично действие. Лимонът, от друга страна, е богат на витамин С, който повишава имунитета и прочиства организма от токсини.

Естествени методи за отслабване

Кафе с лимон за отслабване

Отговорът на въпроса дали лимонът, комбиниран с кафе, може да помогне при отслабване, не е еднозначен. Защо? За да има тази смес задоволителен ефект, пиенето ѝ трябва да се съчетае с диета и физическа активност. 

Кофеинът подпомага метаболитните процеси и помага за задържане на теглото. От друга страна, пектинът, съдържащ се в лимоновия сок, намалява чувството на глад. По този начин се избягва ненужното похапване между храненията.

Подобряване на състоянието на кожата

Антиоксидантите, съдържащи се в лимоновия сок, предпазват кожата от ранно стареене. Освен това витамин С, който е съставна част на този плод, стимулира производството на колаген. Този протеин прави кожата гладка и еластична. А хлорогенната киселина, съдържаща се в кафето, овлажнява кожата и подобрява кръвообращението.

Най-добрите плодове за отслабване

За какво трябва да внимавате?

Когато пиете кафе с лимон, има няколко неща, които трябва да имате предвид. На първо място, съществува широко разпространено погрешно схващане, че комбинацията от двата продукта помага за борба с махмурлука. 

Ефектът може да бъде точно обратен. Да, лимонът е богат на микроелементи, които са полезни за състоянието ви, но кафето е диуретик. Това може да доведе до още по-голямо обезводняване.

Как да пием кафе с лимон?

Кафето с лимон трябва да се пие в правилните пропорции. Просто сварете една чаша от любимото си кафе (около 240 милилитра) и добавете към нея няколко капки лимонов сок. Разбъркайте съставките заедно, за да се комбинират по-добре. Можете да добавите и едно парче друг цитрусов плод – портокал или грейпфрут и ефектът ще бъде абсолютно същият.

Идеята на такава комбинация е да убиете постоянното чувство на глад, което изпитвате, а това ще доведе до по-малки количества храна. Опитайте тази комбинация и определено няма да сбъркате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com