Диетолог: Наблегнете на консумацията на тези храни, ако искате да отслабнете

3361
Диетолог: Наблегнете на консумацията на тези храни, ако искате да отслабнете
Снимка: iStock

Всеки иска да се отърве бързо и лесно от мазнините по своето тяло. Това няма как да се постигне, без да се положат необходимите усилия, но има някои храни, които определено се борят успешно с мазнините, като ускоряват метаболизма и засищат за по-дълъг период от време.

Благодарение на някои храни ще успеете да ускорите топенето на мазнини, без излишен глад и драстични диети, което ще ви помогне по-бързо и лесно да влезете във форма и да изглеждате по начина, по който желаете.

Вижте кои са 5-те най-ефикасни храни и напитки в топенето на излишни мазнини:

Горски плодове – те са нискокалорични, не съдържат много захари и определено са здравословни. Горските плодове са източник на множество фибри и антиоксиданти, които ускоряват топенето на мазнините и спомагат за поддържане на баланс на кръвната захар. А колкото по-малко скокове има кръвната захар, толкова по-лесно се контролира теглото.

Яйца – те са богати на протеини и полезни мазнини. Съдържат и витамини и минерали, които са доста важни за правилното функциониране на организма. Яйцата са бедни на калории, което ги прави изключително подходящи за хора, които са на диета.

Диетолог: Храните, които ПРЕЧАТ на отслабването

Зелен чай – той е богат на антиоксиданти, които ускоряват метаболизма и съдействат за топенето на излишните мазнини. Редовната консумация на зелен чай ще ви помогне да се справите с наднорменото тегло, без да се подлагате на драстични диети и гладуване.

Кисело мляко – то е богато на протеини и пробиотици и засища за дълъг период от време, като по този начин ви предпазва от приема на излишни мазнини. Колкото повече протеини приемате, толкова по-бърз метаболизъм ще имате. Киселото мляко е и нискокалорично, което го прави подходящо за всички, които са на диета.

Шам фъстък – тази ядка е богата на множество протеини за разлика от останалите. Съдържа много фибри, които ускоряват топенето на мазнините и по този начин по-бързо и лесно ще се отървете от излишните килограми.

Кои са храните и напитките, които пречат на отслабването ?

Сладкишите – те са богати на захари във всякакви форми, наситени мазнини, хидрогенни масла и трансмазнини. С две думи са истинска калорийна бомба, която ще ви пречи да достигнете така желаното тегло.

Захарни и диетични напитки – те са богати на захар и подсладители и определено са вредни за фигурата. Също така съдържат празни калории, които се трупат под формата на мазнини по тялото.

Как да стегнете отпуснатия корем без строга диета?

Бял хляб, паста – бялото брашно е враг на стройната фигура. Опитайте се да премахнете рафинираните брашна от пшеница и да ги замените с алтернативни такива.

Бял ориз – той е рафинира, т.е е лишен от своята обвивка, в която се намират най-важните хранителни вещества и фибри. Заменете го с кафяв, червен или черен.

Пържени картофки – те са богати на въглехидрати, калорични са и не са подходящи за хора, които са на диета и искат да се отърват от излишните килограми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии
Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Астрологията предлага уникална леща, през която разглеждаме личността си, хвърляйки светлина върху нашите силни страни и, което е интригуващо,...