Discovery стартира онлайн портал за образование Curiosity.com

24850
Discovery стартира онлайн портал за образование Curiosity.com
Снимка: Getty Images / Guliver

Образователната медия Discovery стартира сайта си Curiosity.com – онлайн портал, представящ насочено към обучение съдържание от глобалната мрежа, съобщава VentureBeat. „Хората често искат да учат, но не знаят какво искат да учат – дали да е за хобито им, за работата им или за работата, която биха искали да имат? Този избор е труден”, казва основателят на сайта Габе Веховски.

Интернет съдържа огромно богатство от възможности за образование, но то се намира на десетки различни страници и липсва място, където хората могат да намерят, филтрират, класират и организират съдържанието, което ги интересува. Curiosity планира да бъде това място.

Иран забрани мъже и жени да си пишат в интернет

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей забрани чата в интернет между мъже и жени, които не се познават, като за целта издаде ре...

На страницата има съдържание от 76 онлайн доставчици на образователни услуги, сред които добре познатите Khan Academy, Coursera и Craftsy. При старата си в базата си данни Curiosity има около 100 000 разговори и видео клипове за широк диапазон от теми. Порталът предоставя филтри за търсене, чрез които могат да се зададат различни параметри – безплатни или платени уроци, по график или по всяко време и т.н. На страницата има и тест, чиито отговори дават ориентация за предпочитаното от потребителя съдържание, което да се подбира за него в бъдеще.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Яде ли се кората на райската ябълка?
Яде ли се кората на райската ябълка?

Мнозина вече свикнаха в студения сезон с ярко оранжевите плодове на райската ябълка, които са не само вкусни, но и полезни. Д-р Лидия Квашнина...