Домашен пилинг за красиви стъпала

6092
Домашен пилинг за красиви стъпала
Снимка: iStock

Лятото е времето, когато носим любимите си сандали и отворени обувки. За да можете обаче да ги покажете на света, те трябва бъдат в перфектно състояние.

Помощници, които всяка жена има по ръка, са медът, етеричните масла и други натурални съставки. Те правят стъпалата кадифени и са много подходящи за домашен пилинг. Хубаво е той да бъде прилаган поне два пъти седмично, за да имате страхотни резултати. 

Овесени ядки 

Те не само могат да бъдат част от здравословната ви закуска сутрин, но може да се превърнат в основно действащо лице за процедури по разкрасяване. За да направите домашен скраб за пети, трябва да смелите 4 супени лъжици ядки.

Те не трябва да бъдат фино смлени, а съвсем леко. Към тях добавете 3-4 лъжици зехтин. С тази смес направете масаж на стъпалата си и след това изплакнете. 

Пилинг с кафява захар

Смесете в купичка следните съставки: 1/4 чаша кафява захар с 2 супени лъжици кокосово масло, 2 супени лъжици мед и 2-3 капки от любимото ви етерично масло. Масажирайте стъпалата си около 5 минути, а след това изплакнете.

Друг вариант е да прибавите към кафявата захар мед, бадемово масло и лимонов сок. За сместа ви трябват 3 супени лъжици кафява захар, 1 супена лъжица мед и малко бадемово масло и лимон. Медът и маслото ще омекотят стъпалата и те ще станат меки и гладки. 

Пилинг с морска сол

В една купа поставете 4 супени лъжици морска сол, 2 капки витамин Е, 1 супена лъжица масло от жожоба и 1 супена лъжица бадемово масло. Разбъркайте добре и направете масаж на стъпалата си 5 минути. 

Баня за отпускане на краката

В легенче сложете 7 супени лъжици морска сол и след това можете да капнете няколко капки лавандула. Тя има приятен аромат, но също така и отпуска. Потопете краката за около 15 минути, а след това подсушете. 

Терапия с кокосово масло

В купичка сложете 2 лъжици кокосово масло и 3 супени лъжици кафява захар. Вместо захар можете да замените с морска сол. Масажирайте за няколко минути и след това изплакнете. Ще видите как стъпалата са ви меки и приятни на допир.

С тези натурални средства ще можете да се погрижите за стъпалата си по най-безвреден начин. Те се намират в дома на всяка домакиня, не са скъпи, а вършат страхотна работа. Подгответе се за лятото и заблестете с пълния си блясък.  Покажете красивите си стъпала пред света в своите любими сандали или отворени обувки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Oткъде идва традицията за боядисването на великденски яйца? (ВИДЕО)

Какво се прави със старото яйце от Великден?

Ако варите така яйцата за Великден, нито едно няма да се пукне

Кога се ходи на гробища по Великден 2024?

Кога се меси козунак за Великден?

Направете това с яйцата, за да е жълт и пухкав козунакът

Разпети петък 2024 - традиции и обичаи

Какво се прави със старото яйце от Великден?

Колко пъти трябва да втаса тестото за козунака, за да е мек и пухкав

Как да сварим яйца за Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com