Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Древна рецепта за красота: Сменете червилото с тази подправка

22 юни 2024, 16:12 часа

Използвайте древната рецепта на нашите баби и се сдобийте с прекрасни устни за две минути на ден. Експерт по красота ни разкри тайната.

За да изглеждат устните ви добре поддържани и привлекателни, изобщо не е необходимо да харчите големи суми за скъпи продукти или да прекарвате много време с козметик.

Само две минути на ден

През лятото кожата на устните често изсъхва и червилото не винаги решава този проблем, особено в горещото време. Козметиката често „изплува“, размазва се и усещането не е от най-приятните. В резултат на това устните се напукват, имат нужда от хидратация и страдат от липса на хранителни вещества.

Отлично решение може да бъде една подправка, която се намира в почти всеки дом - канелата. Но трябва да изберете само натурален продукт - Цейлонска, на пръчици и е по-добре да ги смилате сами у дома. Ефектът ще е много по-добър.

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Ето процедурата как да направите устните си красиви и меки с помощта на канела.

·       Хидратирайте устните си с козметично масло, като кокосово или ленено.

·       Нанесете смляната канела върху устните си с памучен тампон и ги масажирайте нежно. Ако се отделят люспички, изплакнете всичко с топла вода.

·       След това маслото от канела отново се нанася върху устните. Не е необходимо да търкате нищо, просто оставете тази маска да действа 5-7 минути и след това изплакнете с вода.

Формата на устните разкрива характера

След тези манипулации резултатът ще бъде невероятен: устните ви ще станат меки, обемни и ярки без червило.

Не всеки знае, че касията често се продава под прикритието на канела. Това са два различни вида подправки, които често се бъркат една с друга поради приликите им. Ето няколко начина да разберете разликата между канела и касия:

·       Канелената пръчка е по-тънка, наслоена, понякога с малки пукнатини. Касията е забележимо по-дебела и обикновено по-малко усукана.

·       Канелата има по-деликатен и сладък аромат, който се разкрива по време на смилането. Касията мирише остро.

·       Канелата има по-деликатен вкус с лека сладост. Касията е по-пикантна.

·       Канелата е кората на дървото Cinnamomum verum, произхождащо от Цейлон, докато касията се произвежда в Китай.

Ако имате възможност, свържете се с продавача или производителя, за да уточните вида на подправката.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес