Двата въпроса, които ще променят връзката ви

3478
Двата въпроса, които ще променят връзката ви
Снимка: Pexels

Много от нас вярват, че опитът да се спаси една умираща връзка трябва да бъде огромно усилие. Подобна вяра много често е вярна, особено ако е предателство, но много отношения могат да бъдат спасени и подобрени, като зададете на партньора два въпроса.

Как звучат те?

Пет етапа, през които минава всяка връзка

Всяка любовна история е различна, но има някои задължителни елементи, през които минава. Вижте кои са те:  Етап 1: Увлечение (изв...

1. Какво трябва да разбера по-добре?

Когато имаме проблеми с възстановяването на връзката с любимия човек, често влагаме огромно количество енергия, за да предадем нашата гледна точка на другата страна. Фокусираме се върху това, което ни натъжава, притеснява, разстройва - опитваме се да съобщим това ясно на партньора си. Но няма ли да е по-добре, ако отделим време да научим за нуждите на партньора си?

Въпроса... "Какво бихте искали да разбера по-добре?" напълно променя динамиката на връзката и несъгласието, което я съсипва. Когато ги питате, вече не се опитвате да наложите вашата гледна точка, а се фокусирате върху разбирането на партньора си. Това е жест на съпричастност, ангажираност и истински интерес - може да направи cudesа, да успокои недоволството и да се отърве от чувството за безизходица.

Този въпрос показва вашата любов и подкрепа към другия човек, а от друга страна, отговорът може да ви предостави незаменима информация. Слушайте внимателно какво ви казва партньорът ви в момента и вероятно ще чуете неща, които никога досега не са ви хрумвали. 

Признаци на сериозната връзка

Трудно е да се провери дали човекът, когото срещаме, мисли сериозно за нас. Много мъже се страхуват от сериозни връзки, защото смятат, ...

2. Как трябва да се поправи връзката ни?

С този въпрос вие показвате своето уважение към него, искайки му мнението за нещата, които трябва да се променят. Така той ще почувства наистина колко е значим за вас и колко много цените неговото мнение. 

По този начин му давате възможност да изкаже своето недоволство от нещата, които са му пречили и които не са му харесвали във вашата връзка. Давате му възможност да каже ясно и точно кои са онези неща, които той би искал да се променят, нещата които му пречат по някакъв начин да имате хармонични отношения.

Фокусирайте се много добре в това, което той ще ви отговори. Вникнете в смисъла на думите му и разберете къде и в какво сте сгрешили, за да се стигне до тази ситуация. Проявете пълно разбиране към него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com