Една година от живота на британците преминава в махмурлук

53983
Една година от живота на британците преминава в махмурлук

Резултатите от ново проучване показват, че 351 дни - близо една година, от живота на британците преминават в махмурлук, пише в. "Дейли стар". Допитването сред 2000 души разкрива, че поне веднъж месечно средностатистическият пияч е измъчван от седемчасов махмурлук.

След купонджийска вечер обаче най-много страдат жените - неприятните ефекти от прекаляването с чашките при тях продължават девет часа. Около осем часа траят мъките на махмурлиите на възраст между 18 и 24 години. Проучването показва още, че един на 14 души онася 3024 махмурлука през живота си.Анкетата е направена с цел да се промотира кампанията "Да бъдем трезвени през октомври", подета от благотворителното дружество "Макмилън кенсър съпорт".

Сокът от пъпеш - новата панацея срещу махмурлук

Сокът от пъпеш е новото средство срещу махмурлук, като се препоръчва и за освежаване след усилена тренировка, твърдят производители, ко...

"Резултатите от настоящото проучване показват, че махмурлукът е загуба на време и заради него хората пропускат редица неща - от романтика до мечтаната работа. Ето защо призоваваме хората да се въздържат от пиене през октомври и вместо това да отделят средства за подпомагане на раково болни",казва Хана Редмънд от дружеството.

Данните от проучването разкриват, че 10 процента от анкетираните не са се явявали на интервю за работа заради махмурлук, а осем процента са пропускали първа среща. Една четвърт от британците определят състоянието като "срамна загуба на време".

Според 50 процента от участниците в допитването най-неприятното нещо на махмурлука е, че след като прекалят с чашките, се чувстват като болни. Близо 40 процента от налегнатите от угризения махмурлии казват, че биха тренирали повече, ако не са се борили с неприятните последици от препиването. Двадесет и три процента пък съжаляват, че заради махмурлука са пропускали повече възможности за секс.

 

Банани срещу махмурлука

Британски лекар откри ефективен лек срещу махмурлука. Д-р Роб Хикс твърди, че приемът на банани може да ни спаси от страданието, което ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com