Естествени средства за освежаване на миризливи обувки

3554
Естествени средства за освежаване на миризливи обувки
Снимка: iSock

Неприятната миризма на обувките е проблем за много хора. Има много начини, чрез които можете бързо да се отървете от този дискомфорт, като използвате прости домашни средства. В тази статия ще ви разкажем някои от най-добрите средства за премахване на миризма от обувките.

Домашни средства за миризливи обувки

Избягвайте тези обувки – те причиняват разширени вени

Появата на съдови "звездички" се възприема от мнозина като досадна неприятност, която разваля външния вид. Всъщност, разширените вени с...

Ако закупуването на дезодоранти и други продукти за премахване на миризми от обувките ви не е това, което търсите, тогава може да помислите за домашни средства. Опитайте някой от методите, описани по-долу и ще откриете, че работят също толкова добре, ако не и по-добре от някои от рекламираните дезодоранти за обувки на пазара.

Сода за хляб

Содата за хляб има толкова много приложения в дома ви и може да се използва за много цели, включително премахване на миризми от обувки. Поръсете стелките на обувките и оставете да действа за една нощ. На сутринта изтръскайте содата. Този метод действа почти във всяка ситуация, независимо дали става дума за обувки за фитнес или за обувките ви, които носите всеки ден.

Бял оцет

Този натурален продукт се справя толкова добре с неприятната миризма на обувките, колкото и содата за хляб. Смесете равни количества вода и оцет и напръскайте стелките на обувките. Оставете да изсъхне естествено. Тази процедура може да се повтаря всяка седмица, за да сте сигурни, че обувките ви не отделят неприятна миризма.

Какво се случва, ако ходим с обувки вкъщи?

Въпреки че може да изглежда, че разходките из апартамента с обувки са рядкост, много хора го правят. В резултат на това те вкарват микр...

Кори от цитруси

Цитрусите съдържат етерични масла, които имат отличен дезодориращ ефект. Изяжте плода и поръсете няколко капки във вътрешността на обувките. Оставете да изсъхне. Може да прилагате този трик ежедневно.

Използвайте готварска сол

Честата причина за миризмата на обувките е задържането на влага. С помощта на готварската сол може да предотвратите влажността и да поддържате обувките си сухи. Поръсете върху стелките и оставете за една нощ. На сутринта почистете добре. Този начин на премахване на неприятната миризма може да се използва ежедневно.

Стари вестници

Изсипете малко оцет в обувките си и вижте какво ще се случи

Опитните домакини често използват оцета по необичаен начин - изсипват малко количество от него в обувките си. Разбира се, на пръв погл...

Когато се приберете у дома и събуете обувките, поставете в тях стари вестници или хартия. Този метод поема влагата, която е основен причинител на гъбичките, създаващи неприятна миризма.

Мийте краката си редовно

Най-добрият домашен лек за премахване на неприятните миризми от обувките е правилното миене на краката. Какъв по-добър начин да премахнете миризмата от това да неутрализирате първо източника на миризмата на обувки. Някои хора не знаят как всъщност да мият краката си правилно и това е огромен проблем, който може да доведе до инфекции. Използвайте мек сапун и топла вода и почиствайте краката си всеки ден. Зоната между пръстите на краката е източник на бактерии. Така че обърнете внимание на тази зона. Правилното измиване включва и старателно подсушаване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com