Ето как да избелим зъбите си - безопасно и евтино в домашни условия!

11719
Ето как да избелим зъбите си - безопасно и евтино в домашни условия!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Зъболекарите твърдят, че белият цвят на зъбите е резултат не само от правилната хигиена и честите посещения при зъболекаря, но и от познаването кои продукти, присъстващи в почти всяка кухня, могат да бъдат полезни в процеса на избелване. Как да избелите зъбите си с домашни средства? 

Използвайте куркума!

6 натурални начина да се отървем от зъбната плака

Бактериите, които живеят в плаката, се размножават и отделят киселини, които разрушават емайла. Така се образува кариес - кухини в зъби...

Куркумата е ориенталска подправка, която оцветява храната в жълто. Тази връзка обаче не се отнася за зъбите, тъй като куркумата има антибактериални и противогъбични свойства. Естественото избелване на зъбите с куркума може да се използва около два пъти седмично. Куркума на прах може да се добави към паста за зъби.

Можете също да направите своя собствена смес, като си миете зъбите няколко пъти седмично. Смесете голяма супена лъжица кокосово масло с две капки етерично масло от мента (натурално) и една супена лъжица куркума. Ефектът се забелязва след 5 употреби.

Избелване на зъби със сода за хляб

Содата за хляб е не само добра добавка за хляб и златен агент за почистване на кранове за баня. Зърната от сода за хляб също нежно избелват зъбите ви, тъй като разтриват плаката от емайла. Все пак трябва да внимавате, защото твърде честото използване на сода бикарбонат може да увреди емайла и да направи зъбите и венците свръхчувствителни. Ето защо трябва да се използва с повишено внимание и за кратко време.

Топ 10: как да избелите зъбите у дома

Снежнобялата холивудска усмивка е мечтата на всяко момиче. Има много продукти на пазара в наши дни, които ви позволяват да избелите зъб...

Как да избелите зъбите си с активен въглен?

Активният въглен преживява своя ренесанс напоследък и дори се добавя към козметиката. Известен е със своите нежни свойства на абразия и задържане на мръсотия. Естественото избелване на зъби с активен въглен е много популярно не само заради своята ефективност, но и поради наличността си. Въглен може да се закупи във всяка аптека без рецепта, под формата на таблетки, както и прах или капсули. На пазара има и черни пасти на базата на активен въглен. Въглеродният прах трябва да се добави към кокосовото масло или вашата ежедневна паста за зъби и да миете зъбите си около два пъти седмично. Въпреки че устната кухина почернява при измиване, редовното използване на активен въглен придава на зъбите красив бяло-перлен цвят.

Всички естествени методи за избелване на зъбите трябва да се извършват умерено, за предпочитане под постоянно наблюдение на зъболекар . Струва си да се помни, че домашните избелващи процедури трябва да бъдат включени в грижата за зъбите от време на време (за предпочитане веднъж на тримесечие за седмица) и те не могат да заменят традиционната паста за зъби, конец за зъби или посещения при зъболекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com