Ето как да разберем, че матракът е за смяна

2454
Ето как да разберем, че матракът е за смяна
Снимка: iStock/Guliver

1. Матракът ви е увиснал

Ако вашият матрак започне да провисва, това е очевиден знак, че може да имате нужда от нов матрак. Увисване може да възникне, когато намотките в матрака започнат да отслабват или мемори пяната  започне да губи формата си. Можете отчасти да разберете, че матракът е увиснал, ако има забележим отпечатък от тялото в матрака – това е особено често срещано при по-тежки хора, чието тяло може да остави дълбока вдлъбнатина в матрака. Ако станете и матракът ви не се върне бързо към нормалния си плосък вид, може би е време да помислите за нов матрак.

Поръсете матрака с това и след 15 минути ще забравите за лошата миризма

Доста често матракът се превръща в източник на неприятна миризма на влага. Опитите да я премахнете, често се оказват неуспешни. Но бла...

2. Вашият матрак издава много шум

Скърцащите звуци може да са знак, че е време матракът ви да бъде сменен. Това се отнася най-вече за матраци с намотки и е възможно да се коригира този проблем чрез затягане на болтовете в матрака или пружинната кутия. Въпреки това, шумен матрак може също да означава, че намотките започват да стареят и може да не са толкова поддържащи, както преди; това може да означава, че матракът е увиснал и че не получавате необходимата подкрепа.

3. Матракът ви има лоша миризма

Това може да не е най-приятното нещо, което трябва да имате предвид, но вашият матрак може просто да започне да мирише. Това може да се случи с течение на времето, когато в матрака се натрупат плесени, мухъл и гъбички – може да се случи дори по-бързо, ако живеете във влажен климат.

Признаци, че матракът ви е за смяна

Има много причини, поради които матракът ви трябва да бъде сменен, защото не може да ви осигури необходимата почивка. Ето кои са основн...

4. Вашият матрак влошава алергиите ви

Когато мухъл и прахови акари нахлуят в матрака, те могат да влошат проблемите с алергиите . Ако след сън забелязвате сълзене на очите, хрема и главоболие често, алергените в матрака ви може да са причината. Има някои материали (като естествен латекс и вълна), които могат да помогнат за предотвратяване на натрупването на алергени, така че страдащите от алергия може да потърсят тези конкретни материали, при закупуването на матрак.

5. Събуждате се от болка

Ако се събуждате сутрин със сериозна болка, това може да е знак, че вашият матрак не е толкова удобен или поддържащ, колкото е бил. Може да изпитате болка във врата, раменете или бедрата, защото матракът ви не облекчава натиска върху тези области. Можете също така да почувствате болка в долната част на гърба, защото не сте подкрепени правилно. Събуждането с болка не е нещо, с което просто трябва да свикнете и може да доведе до допълнителни проблеми, ако пренебрегнете проблема. Особено важно е да обърнете внимание и да започнете да търсите нов матрак.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com