Ето защо е хубаво да изключваме смартфона си вечер

30759
Ето защо е хубаво да изключваме смартфона си вечер
Снимка: iStock/Guliver

Всички, които имат смартфони могат да се разделят на два типа: някои изключват джаджата си през нощта, а други не. Ако бъдат попитани защо, те биха дали различни причини за избора си.  Смартфоните имат предназначение за непрекъснатата им употреба и притежават голям арсенал от функции, които ви позволяват да изключите сигнализацията, ако е необходимо, да намалите консумацията на батерия или да изключите звука, вибрациите и известията, за да не се разсейвате от телефона от важен бизнес или свободно време. Нека видим защо наистина трябва да изключвате смартфона си през нощта:

Причина номер 1: Не позволявате на смартфона ви да изтощи батерията си

Злонамерени приложения в смартфона, които е по-добре да ИЗТРИЕТЕ веднага

Има десетки, дори хиляди приложения за смартфон, които ежедневно биват качвани в платформите за сваляне на апликации. Поради големия еж...

Батерията на съвременните смартфони пада доста бързо, а много хора искат сутрин на индикатора на екрана да пише, че батерията е със 100% заряд. Затова те зареждат телефона си вечер и го през нощта. При използване на телефона, батерията се изтощава много. Този проблем също може да се реши чрез активирането на  „Самолетен режим“, но ако нивото на заряд е напълно изчерпано, по-добре е телефона да бъде изключен, докато не се използва.

Причина номер 2: Намаляване на излагането на радиация

Най-известно е вредното излъчване на телефоните. И някои хора, се опитват да изключат всички технологични джаджи през нощта,  намалявайки отрицателното  им въздействие върху тяхното здраве.

Хората, които проявяват загриженост за своето здраве, биха могли да  държат своя телефон  далеч от своята глава, най-вече по време на сън (в най-добрия случай на разстояние от два или три метра от своето легло), както и да използват по време на разговори своите слушалки и да се стремят да не държат своя мобилен  в джоба на панталона си.

Причина номер 3: оптимизиране на производителността на смартфона

5 доказани вреди от смартфона за здравето ни

Смартфонът почти се превърна в част от нашето тяло. Заспиваме със смартфон до главата си, посягаме към него сутрин веднага след събужда...

За повечето хора тази причина би прозвучала по странен начин, но някои собственици на смартфони наистина изключват своите джаджи през нощта, за да оптимизират работата им. Вероятно под оптимизация се разбира освобождаването на RAM и завършването на всички случващи се фонови процеси, когато смартфонът е изключен.

Рестартирането е полезно и в случай на произволни сривове, тъй като системата би рестартирала всички видове важни процеси и би  помогнала за коригирането на повреден тип системни файлове, което ще премахне някои дребни грешки в работата на телефона.

Причина номер 4: Така ще се наспите

Тук стигаме до най-разумната причина смартфонът ви да бъде изключен през нощта. И това е баналното желание за сън. За тези, които само мечтаят за спокойствие и чийто телефон е препълнен от есемеси и обаждания, както и Месинджър и Вайбър съобщения и известия от други приложения наведнъж, най-добро решение ще бъде да изключите вашето устройство за през нощта.

 Смартфонът, който лежи наблизо, е твърде голямо изкушение да го хванете в ръце и да започнете да проверявате социалните мрежи. Трудно е да устоите на желанието. Трябва само да започнете, тъй като три часа ще станат като десет минути, а останалото време няма да е достатъчно за един здравословен сън. Изключения смартфон е доста осезаем тип  пречка за това, защото ще ви домързи да го включите само за няколко минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Каква е основната разлика между винена и гроздова ракия?

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Защо жените получават синини по краката без причина?

Опасни растения за котките, които се намират във всяка цветна леха

5 начина, по които социалните мрежи убиват любовния ви живот

Кои са късните пролетни цветя?

Зодии, които ще се издигнат като феникс от пепелта до 25 април

Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com