Ето защо суровият мед е по-полезен за здравето от преработения

7427
Ето защо суровият мед е по-полезен за здравето от преработения
Снимка: Pixabay.com

Медът е изключително богат на полезни вещества и има голямо влияние върху нашия организъм. Има най-различни видове мед, сред които е и суровият.

Суровият мед е нерафиниран, като разликата между обикновен и суров мед се крие в пречистването и преработката. Обикновеният мед е еластичен, разтича се бързо и има прозрачна текстура. Широко разпространен е на пазара и преди да се бутилира преминава през процеси на пастьоризиране и филтриране. Суровият мед не преминава през тези процеси на преработка и крайният продукт е с по-плътна текстура и по-тъмен цвят.

Какво се случва с тялото, ако пиете вода с мед

Медът със сигурност е една от най-полезните за консумация храни от векове наред. Той е идеалният заместител на захарта, използва се в м...

Относно полезните вещества, заради преработката обикновеният мед не е толкова богат на антиоксиданти и полезни вещества, колкото суровия. Суровият мед от своя страна е богат на антиоксиданти, пчелен прашец и е чудесен алтернативен вариант на захарта.

Мощни антибактериални свойства

Суровият мед е по-богат на антиоксиданти и се включва в борбата срещу бактериалните и вирусните инфекции. Той има антимкробни и антибактериални свойства, благодарение на един ензим в състава си, който не се среща в обикновения мед.  Благодарение на този ензим се засилва процеса на заздравяване на външни рани и оздравителни процеси в тялото.

Богат на антиоксиданти

Ако медът образува „хълмче”, то значи е ИСТИНСКИ

Медът е един от най-полезните продукти на света. Свойствата му са толкова много, че ако лишаваме организма си от пчелния продукт, то до...

Около 30 полифенола, 22 аминокиселини и множество витамини и минерали наблюдаваме в състава на суровия мед. Полифенолите имат за цел да предпазят организма от свободните радикали, които усилват процесите на стареене и предизвикват развитието на заболявания. Суровият мед има значително по-големи количества полезни вещества от преработения мед, който намираме в търговската мрежа.

Суровият мед съдържа пчелен прашец

Пчелният прашец не се среща при всички видове мед, тъй като при преработката им той изчезва. Пречистването и филтрацията премахват и някои полезни вещества от меда. В суровия мед обаче ние намираме всички тях. Прашецът добавя антиоксиданти, мастни киселини, витамини и минерали към меда. То се бори с възпаленията, служи за превенция от заболявания на сърдечно-съдовата система, както и подобрява чернодробната функция.

Ползите от меда са много, но е препоръчително да си го набавяте от доверени малки производители, които гарантират качество. Медът в търговската мрежа може да е прекалено преработен и до вас да не достигнат всички полезни вещества и свойства, които има той. Суровият мед е идеалният вариант за подсилване на имунитета, особено през тези студени зимни дни. Лъжичка сутрин на гладно или по няколко пъти през деня в чая със сигурност би свършила работа. Доверявайте се на домашните продукти и избягвайте преработените такива, веднага ще усетите промяна в здравословното си състояние. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?
Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Най-добрият приятел на човека – кучето – ни носи много радост, забавни моменти и ни дарява с любовта си, но е и отговорност, и ангажимент...