Гигантска статуя на Минотавъра се крие в езеро в Патагония (ВИДЕО)

4381
Гигантска статуя на Минотавъра се крие в езеро в Патагония (ВИДЕО)
Снимка: стопкадър / Red43 Canal online / YouTube

Скулптура с формата на човешко тяло и глава на бик – Минотавърът – е открита заедно с гигантска маска с размери 1,4 на 1 метър в езеро в Патагония.

На шест метра от брега и четири метра от повърхността е лесно да се види и още по-лесно да изплаши. Подводната статуя, висока метър и половина, тежи 250 килограма, има два рога и крие сърцето си зад висящ катинар, като в сейф. Много от тези, които са посетили Мари Менуко, съобщават, че са видели мистериозния обект, потопен в езерото през март и април.

Защо минотавърът е с глава на бик?

Знаете ли откъде се счита, че произхождат коридите? Според някои учени, изследвали пещерите в Кносос, преди борбите с бикове да бъдат п...

23-годишен мъж, който не пожелал да разкрие самоличността си и поискал да бъде наречен Кристиано, излязъл с каяк в неделя, 10 април. Когато се върнал в един от заливите, където било семейството му, забелязал, че има нещо под водата. Обърнал каяка и се върнал, за да види дали този странен камък не му напомня за нещо.

"И тогава го видях, беше минотавър. Първоначално ме уплаши. Има много митове за това езеро и всички им се смеем, но мисля, че има някаква истина в тези истории", разказва мъжът пред местен вестник. В този момент всичките му съмнения относно свръхестествените същества се потвърдили.

В средата на езерото имало потопен минотавър, но за щастие на Кристиано и хората, живеещи близо до езерото, този минотавър е направен от желязо и цимент. Сега, след като Минотавърът е бил видян, може ли да протегне ръка и да го хване?

Кристиан казва, че се е опитал да се гмурне до статуята в опит да я разгледа по-добре. В крайна сметка не успял и се върнал на брега, където разговарял с един от братовчедите си и заедно се върнали при Минотавъра.

"Той не ми повярва. Първоначално ми каза, че го разигравам, но аз толкова настоявах, че той се съгласи да отидем", спомня си Криштиано.

По следите на най-голямото съкровище на тамплиерите или инките

Близо 30 години американският предприемач Бърнард Кейзър върви по стъпките на съкровище, което нарича най-голямото в историята. Според ...

При пристигането си впечатлението на неговия 18-годишен братовчед било същото като това на Кристиано, когато видял статуята. Двамата скочили във водата и се опитали да се гмурнат, но не докоснали скулптурата. Никой от тях не бил подготвен и нямал оборудване за това.

„Но успяхме да я видим, и това е добре“, казва младият мъж, който се върнал в района следващия уикенд и станал обсебена от темата. „След този ден станах фен на водата“, казва той.

И така, какво означава Минотавърът?

Кристиано започнал да разсъждава какво прави Минотавърът в езерото и намерил възможна история.

Групата коренни народи, живеещи днес в южната част на Централно Чили и Югозападна Аржентина, включително част от Патагония, се нарича мапуче. В светогледа на мапуче има нещо, наречено "Ген Ко", което е вид защитна енергия на всяко място.

"Всеки елемент от природата има свой собствен и затова мапуче винаги искат разрешение да влязат във водата или да отсекат дърво. Те искат разрешение от Ген Ко", обяснява той. Също така, в рамките на същата тази култура, когато тези природни елементи се почувстват атакувани, те се появяват.

Кои са най-интересните легенди свързани с български крепости?

На много места в България има красиви крепости, които напомнят за отминали славни времена на големи битки. Някои от тях са по-запазени,...

„Мисля, че нанасяме много щети на околната среда и трябва да се погрижим за това. Видяхте ли колко петролни кладенци има около това езеро? Това е истински проблем и може би затова някой е поставил този минотавър в езерото. За да предупреди, че правим нещо нередно", обяснява той.

За да разбере по-добре странната история на потопения минотавър в средата на езерото, изданието LM Neuquén се е обърнало към Лефксаро Навел от конфедерацията на мапуче в Неукен, който обяснил: „В нашата култура всички елементи като цяло имат свой собствен Ген, а „Ко“ означава вода. Така че „Ген Ко“ се отнася до защитните енергии на водата." Също така за мапуче "Мари" означава десет, а "Менуко" означава водно-блатни зони.

„Този район, преди да бъде наводнен и да се създаде езерото, е бил много важно място, защото там е имало много растения, използвани в медицината, и те имат много важно значение за Ген“, обяснява Навел. И продължава въз основа на светогледа на мапуче: „Когато има големи места като река, езеро или планина, тези енергии се олицетворяват в животни или в свръхестествени неща. Така че е възможно този минотавър означава такава защита.“

Той обяснява, че освен представата, която тази скулптура може да предизвика, Ген Ко не може да бъде видян от всеки. "Те винаги са там, но не всеки може да ги види. Ние винаги искаме разрешение да се намесим, когато влизаме в езерото или по време на церемонии. В нашата култура има хора, които могат да ги видят във всички природни елементи", разказва Навел.

Кристиано се върнал в езерото Мари Менуко две седмици по-късно и искал да се гмурне по-близо до минотавъра. Но въпреки че се качил в каяка и опитал, не успял. „Който и да е създал скулптурата, я е измислил по такъв начин, че да може да се види само отгоре, без да се налага да се спуска“, казва Кристиано.

Кои са най-известните създания от българската митология?

Свикнали сме, когато става дума за митология, винаги да се сещаме за Древна Гърция, за Скандинавската митология и дори за тази на Велик...

След няколко опита и плуване до Минотавъра с приятели било направено още едно откритие. В езерото имало потопена друга скулптура – гигантска маска.

Недалече от Минотавъра Кристиано и приятелите му се натъкнали на гигантско лице, стърчащо от земята и с размери 1,40 метра на 1 метър. То имало издълбана полуотворена уста с очертани устни, а върху скулите му били гравирани думите „Вечно пътешествие“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...