Грешката, която хората допускат при главооболие

3738
Грешката, която хората допускат при главооболие
Снимка: iStock

Всеки поне веднъж в живота си е изпитвал силно главоболие. Първото, което предприемаме, е да потърсим хапчетата, за които сме гледали реклама по телевизията, че мигновено помагат. Какво е разочарованието ни, когато цял час след приемането му не идва желаното облекчение, а напротив, болката е станала още по-силна.

Оказва се, че при силно главоболие е безполезно да се приемат нестероидни противовъзпалителни средства под формата на таблетки. Това мнение споделя лекарят Евгений Комаровски в свое телевизионно интервю.

Видовете главоболие и как да ги разпознаем

Главоболието е едно от най-често срещаните състояния в ежедневието на всеки човек.  Този проблем се проявява по много и различни п...

Според него, заради силната болка може да се появи вазоспазъм, като междувременно хапчето ще остане да „лежи в стомаха и няма да се абсорбира“. Комаровски препоръчва употребата на лекарството в течна дозирана форма, когато изпитване силно главоболие. „Например не хапче, а сироп или разтворим прах“, обяснява той.

Освен това Комаровски обръща внимание на значителната разлика между главоболие и мигрена. Според лекаря, при мигрена болката ще започне да се повтаря епизодично и да има пароксизмална природа. Той обяснява, че продължителността на атаките може да продължи от четири часа до три дни. Според Комаровски, болката при мигрена може да бъде придружена от повишена чувствителност към външни стимули и да причини гадене.

Преди време д-р Комаровски сподели и за друга голяма грешка, която допускат много хора при измерване на температурата. Например, според него е абсолютно невъзможно да се прекъсне измерването.

Много хора използват живачен термометър за измерване на температурата, но не всеки го прави по правилния начин. Това твърди известният лекар и телевизионен водещ Евгений Комаровски. Той обяснява как точно е правилно да се измерва температурата на човек. Според него, това трябва да отнеме около 10 минути.

Не е за вярване, но кафето ни помага при главоболие

Главоболието понякога може да бъде продължително и неприятно. То може да развали на всеки деня. Възможно е да е кратковременно, но може...

Експертът написа в своя профил в Instagram, че температурата при подмишницата директно зависи от това колко добре е притисната ръката към тялото. Първо, трябва да избършете тази област от пот, след това да натиснете ръката си към тялото и да останете в това положение за около пет минути. След това вече можете да измервате температурата с термометър.

Строго е забранено прекъсването на измерването и изваждането на термометъра за задоволяване на собственото любопитство“, подчертава докторът. Той също така посъветва хората, които имат висока температура, да пият много течности, да се обличат топло и да останат в хладно помещение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Класическа рецепта за крем Брюле

Любимо стихотворение на Петя Дубарова посветено на морето

Любовен съвет за всяка зодия за 27 май 2024

Таро хороскоп за 27 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 май /валутен калкулатор/

Тези функции на домакинските уреди изобщо не са ви необходими

Психология на речевата атака: как да се научим да поставяме нахалниците на мястото им

Психолози: 2 неща, които децата ви никога няма да ви простят

Учени: Котките регулират хормоните на стопаните си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com