Грешките, които допускате сутрин

2401
Грешките, които допускате сутрин
Снимка: iStock/Guliver

Какво правите, когато се събудите сутрин? Може би започвате деня си с кафе и новините? Или пък се занимавате със сутрешна тренировка, последвана от душ? Но дали всичко, което правите сутрин, е полезно за вас?

Възможно е дори да не сте предполагали, но някои ваши действия сутрин са изключително грешни. Те действат обратно на това, което очаквате и определено не са ви от полза. Дори да си мислите, че прекарвате сутрините си правилно, прочетете по - долу изброените сутрешни навици, които ви вредят наистина много. Ако някой от тях присъства в сутрешната ви рутина, добре е да го замените с по-здравословна алтернатива.

Сутрешните навици, от които трябва да се откажете

Замисляли ли сте се, че сутрин правите доста неща, които всъщност са вредни? Това е така, защото рано сутрин човек се чувства най-уморе...

1. Не тормозете мозъка си с излишни решения рано сутрин - Може би ще ви се стори странно, но избирането на дрехи веднага след като сте отворили очите си, натоварва мозъка наистина много. Ние ви препоръчваме да избирате облеклото си предишната вечер. Процедирайте така с всички решения, които трябва да взимате рано сутрин. Ако подготвяте чантата си след ставане, правете това вечер, приготвайте си закуска и т.н. Направете същото и с плана за деня. Ще се чувствате много по-спокойни, ако започнете деня си с готов план за това как трябва да протече той.

2. Не стресирайте организма си, проверявайки задачи - Нека сутринта е времето, през което се разтоварвате. Не проверявайте имейла си рано сутрин, нито пък задачите, които ви очакват. Прекарайте това време възможно най - разтоварващо, за да сте по - продуктивни през останалата част от деня. Ако още с отваряне на очите започнете да проверявате какви са задълженията ви, денят ви ще започне напрягащо, а няма смисъл от това.

3. Премахнете дрямката от графика си - Забравете за дрямката след събуждане. Заблуждавате се, че тя ви помага по някакъв начин, единствено си вредите. По този начин връщате мозъка си обратно в режим на сън, независимо колко кратка е дрямката. Това ви прави значително по-сънливи. Колкото и зле да се чувствате, ако замените дрямката с няколко упражнения ще се чувствате много по - добре. Упражненията преди закуска ще ви помогнат да изгорите значително количество мазнини. Разбира се, ще отнеме известно време да свикнете.

4. Не отлагайте важните задачи за по-късно - Според учени, всеки човек е значително по - мобилизиран и концентриран в ранните часове на деня. След като приключите със сутрешната рутина, започнете да вършите най - важните задачи за деня. Когато приключите с тях, ще ви остане повече време за почивка и за задачите, които не изискват прекалено много енергия и мислене.

Не пийте кафето си преди 9 часа сутринта

Кафето не трябва да се пие преди 9 ч. сутринта, разкрива неврологът от Университета по здравни науки, Стивън Милър. Това се обяснява с ...

5. Забравете за кафето - Човешкият организъм е програмиран така, че да може да се събужда сам, без кафе. След събуждане в тялото се отделя хормона кортизол, който помага на тялото да се събуди. Кофеинът има същия ефект - помага на организма да се събуди. Когато го приемате редовно, тялото ви става значително по - мързеливо и синтезира по - малко количесво кортизол. Това води до пристрастяване към кофеина, защото тялото свиква да получава енергия от него. В определен момент няма да можете да се събуждате без кофеин, не допускайте това да се случи. Можете да замените кафето с чай, например.

6. Започвате деня със социални мрежи – забравете за социалните мрежи, ако искате да започвате деня си спокойно. Най-добре, оставете телефона в другата стая или поне далеч от себе си. Така, когато звънне сутрин, ще се наложи да станете, за да го спрете, а така ще можете да започнете направо с другите процедури, без да се изкушавате да проверявате социалните мрежи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com