Грешките в грима, които ни състаряват

1940
Грешките в грима, които ни състаряват
Снимка: Dennis Von Dutch / Pixabay

Гримът, според много хора е своего рода изкуство, чрез което всяка жена създава свои собствен стил и визия. В козметиката има много и различни продукти, които ни помагат да прикрием несъвършенствата на лицето си, като петна, лунички или фини бръчки или да подчертаем хубавите му страни, като цвета и формата на очите или плътните розови устни. С течение на годините обаче, лицето ни се променя, кожата става по-суха и губи своята еластичност, бръчките се задълбочават и с любимото си червено червило и пудрата може повече да подчертаем дефектите на лицето си, отколкото да ги прикрием, а така без да искаме, добавяме няколко излишни години върху реалната си възраст. Кои са грешки, които допускаме при гримирането, които ни състаряват?

Опушеният грим винаги е на мода и подчертава очите и е идеален за вечерни партита. Тъмните му цветове обаче, ще добавят поне 10 години върху възрастта ви.  Но ако от години сте свикнали и обичате да се гримирате така, то във вече по-зрялата си възраст заложете на по-топлите тонове от палитрата, като бежово и кафяво, които ще стоят по-естествено и ще подчертаят много добре погледа ви.

Грешките, които допускаме с грима след 40

Гримът се смята за своего рода изкуство, защото, нанасяйки любимата си козметика върху лицето, ние сътворяваме една неподражаема и инди...

Използването на пудра, след една определена възраст, също състарява много. Причината е, че този продукт се наслоява във фините линии на лицето и така вместо да ги прикрие ги подчертава още повече. За да избегнете този ефект ви препоръчваме вместо пудра да използвате матиращ крем, който едновременно ще подхрани и хидратира кожата на лицето ви и ще го предпази от слънчевите лъчи.

Използването на тъмни на цвят червила, също е една от допусканите грешки при гримиране. Тъмнокафявото , червеното или лилавото подчертават фините бръчки около устните и така добавят някоя и друга година отгоре. За да имате свеж и младежки вид ви съветваме да използвате червила в натурални нюанси, като корал и розово или цвят праскова, които ще контрастират много добре с тена на кожата ви и ще придадат лек и приятен блясък на устните ви.

Тъмните нюанси на ружа също състаряват много и ако са в прекомерни количества могат да развалят иначе перфектната ви визия. За да постигнете един завършен и свеж младежки вид, ружът, който ще използвате, също трябва да бъде в светъл и неутрален цвят. Както при пудрата и червилото, така и тук заложете на бледо розовия, прасковен или бежов цвят, а ако използвате кремообразен руж ви съветваме да нанасяте малко количество от него на скулите и да го разнесете внимателно  и леко с върха на пръстите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com