Хапването на тези храни ще предотврати целулита

3456
Хапването на тези храни ще предотврати целулита
Снимка: Thinkstock/Guliver

Храни, които повишават хидратацията, повишават антиоксидантите и премахват токсините, могат да намалят целулита. Ето какво е добре да ядете.

1. Шафран

Шафранът има противовъзпалителни вещества, които възпрепятстват разрастването на мастните клетки. Това бори целулита чрез увеличаване на циркулацията между тъканите и повишаване на мускулния тонус под кожата, елиминирайки вдлъбнатините по повърхността, за да придаде на кожата по-гладък и здрав вид.

2. Тъмни плодове

Плодовете с тъмен цвят, като боровинки и къпини, подобряват производството на колаген, насърчавайки оформянето на нова кожна тъкан, а това подобрява текстурата и тонуса на кожата. Плодовете също могат да се похвалят с антиоксиданти, способни да намалят възпалението, което кара целулита да изпъква. Яденето на тези храни също може да помогне за намаляване на признаците на стареене като сухота и бръчки. Консумирането на плодове и зеленчуци, сурови и пресни, предлага повече антиоксиданти, отколкото варените.

3. Черен шоколад

Спрете тези храни - те образуват целулит!

Почти няма жени, които да не са се сблъсквали с целулита. Притесненията от него, непрестанните опити за премахването му, много често от...

Колкото по-тъмен е шоколада, толкова по-добре, защото получавате повече какао, което е неговият основен полезен компонент. Черният шоколад е отличен източник на хранителни вещества като магнезий и желязо. Какаото има някои интересни ползи за здравето на сърдечно-съдовата система. Можете да добавите какао към много храни, които са здравословни – помислете за кисело мляко, овес или кафе.

4. Грейпфрут

Всички храни, които доставят противовъзпалителни хранителни вещества и хидратация, ще помогнат в борбата с целулита. Те също така ще подобрят целостта на кожата ви.

Комбинирайте грейпфрута със здравословен протеин и мазнини. Направете салата от грейпфрут, авокадо и сьомга. Тя има толкова много вкус и е богат на хранителни вещества и здравословни мазнини от авокадото и сьомгата. Можете да смесите половин грейпфрут с покрити с канела бадеми и една чаша обикновено кисело мляко.

5. Авокадо

Как да се справим сами с целулита?

Целулитът, известен още разговорно като „портокалова кора“, е проблем на много хора, които мечтаят за стройна фигура. Може ...

Направете тост с авокадо. Авокадото е с високо съдържание на полезни мазнини и фибри. Фибрите помагат на тялото да се отърве от токсините, образуващи целулита.

6. Вода

Водата спомага за насърчаване на естествения процес на детоксикация на тялото и изхвърля токсините. Тялото ви се състои от около 60 процента вода. Оттук клетките на кожата, както всички клетки, съдържат голямо количество вода. Поддържането на хидратирани клетки на кожата ви се равнява на здрави клетки. Пийте достатъчно вода, така че урината ви да поддържа светъл сламен цвят.

7. Сьомга

Яденето на сьомга, скумрия, риба тон и пъстърва ще подобри цялостното състояние и вид на кожата ви. Това е благодарение на набора от хранителни вещества в рибата. Многото омега-3 мастни киселини (здравословни мазнини) помагат за намаляване на възпалението, което може да повлияе на външния вид на кожата ви. Освен това, витамин D и ниацинамид в сьомгата могат да намалят риска от рак на кожата, а ниацинамидът също помага за поддържане на кожата хидратирана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com