Хиляди пчели два дни преследват баба

2435
Хиляди пчели два дни преследват баба

Пчелите ще направят всичко за своята царица. Дори ще жертват живота си.

68-годишната Керъл Хауърд се връщала от местния природен резерват, когато забелязала, че заедно с нея пътешестват известно количество неканени спътници. А именно 20 000. Това били пчели, които търсели своята царица, пише Mashable.

В Добруджанско пчелите измират масово

Собствениците на стотици кошери в села в общините Тутракан и Главиница нямат обяснение, защо насекомите умират точно, когато трябва да ...

За първи път Хауърт забелязала проблема, когато спряла на бензиностанция в Западен Уелс. Очевидно царицата по някакви причини е попаднала в задната част на автомобилния салон. Колонията от пчели, както е известно, неотклонно следва своята царица.

На помощ на жената се притекъл рейнджърът Том Моузес от близкия крайбрежен парк. Той позвънил на местната асоциация на пчеларите в надеждата да спаси собственичката на автомобила и самите насекоми.

Пчелите по света измират, а те играят важна роля в екосистемите, затова, вместо да решат проблема с убийство, пчеларите се опитали да примамят насекомите в кашон, при което няколко специалисти били ужилени.

Операцията била успешна, но не задълго. На следващия ден пчелите се върнали и процедурата се повторила. Най-после пчелите били отнесени по-далече от Хауърт и нейния автомобил и били пуснати в естествената им среда. Каква е съдбата на царицата, не става ясно.

Студът обърка пчелите, реколтата от мед под въпрос

Пагубна реколта на мед прогнозират пчелари тази година заради аномалиите във времето през последните месеци. „Пчелите излязоха д...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com