Хитри начини за почистване на стария лак, когато нямаме лакочистител

7322
Хитри начини за почистване на стария лак, когато нямаме лакочистител
Снимка: iStock

На всяка една дама поне веднъж ѝ се е случвало да иска смени лака върху ноктите си и да няма с какво да изтрие стария или пък просто да е забелязала олющването му. В такива деликатни ситуации има и други решения, които отнемат повече време, но пък спасяват положението.

Спирт

Необичайните употреби на лакочистителя в домакинството

Основата цел на лакочистителя е да почиства лакът от ноктите ви. Само, че той може да се използва за различни неща, за които дори не ст...

Спиртът трябва да е с висок градус – поне 90. Вземете този, който използвате за разтривки или пък силен алкохол. Разтъркайте върху ноктите и повторете, ако лакът не се е махнал напълно.

Оцет и лимон

Това са две естествени киселини, които не са най-добрите решения за премахване на лак от ноктите, но пък поне е ефективно решение. Използвайте добре напоен памучен тампон и отстранете нежно лака. След това измийте напълно и нанесете подходящ крем за поддръжка.

Дезодорант

Особено подходящи са онези, които не съдържат талк или пудра. Напръскайте добре ноктите от близко разстояние. Изчакайте за няколко секунди и след това опитайте се да премахнете се колкото се може повече лак. Повторете отново до пълното му изчистване.

Нанесе топ лак

Използвайте този, с който завършвате маникюрите си. Нанесете го върху ноктите и веднага след това започнете да изтривате. Повторете, ако е останал още лак. По този начин ще можете да премахнете напълно остатъците и ще имате перфектно чисти нокти за следващото лакиране.

Лакочистителят може да бъде верен помощник в домакинството

Всеки знае как да използва лакочистител - той премахва стария маникюр от ноктите. Но мнозина дори не осъзнават, че тази течност може да...

Лак за коса

Направете същото упражнение, като с дезодоранта. Напръскайте от близко разстояние, а след това разтрийте. Повторете процедурата, ако е останал още лак.

Парфюм

Да, знаем, че искате да носите любимия си парфюм на шията и други деликатни места, той може да бъде спасение в тази необичайна ситуация. Напръскайте върху памучен тампон и задръжте върху нокътя за няколко секунди. След това разтъркайте и повторете отново.

Зехтин

Може би никога не ви е хрумвало това, но и зехтинът е една от алтернативите на лакочистителя. Изсипете малко количество върху памучен тампон и оставете да подейства за 5 минути. След това разтъркайте и повторете отново.

При този метод не се наблюдават идеалните резултати, но пък това е най-щадящият начин да почистите ноктите си. С негова помощ ще заздравите ноктите на ръцете, а и ще хидратирате добре кожичките.

Повечето методи, които посочихме, имат алкохол в основата си. Можете да ги използвате за основно почистване, а след това да довършите с по-лек начин, като зехтинът. Така ще пощадите кожата си, но също така, ще можете спокойно да нанесете нов лак, без да увреждате ноктите си. Разбира се, можете и да се снабдите с тампоните за премахване на лак, които се продават навсякъде. Така дори да нямате лакочистител, винаги ще имате резервен вариант.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com